Her får du en liste med tegn på narcissisme, som du bør kende til.  Kender du til narcissisme og hvad du skal være opmærksom på? Det kan være vanskeligt selv at gennemskue manipulerende adfærd og særligt, hvis du længes efter kærligheden. I begyndelsen af et forhold med narcissisme vil du nemlig blive udsat for en helt særlig idealiseringsfase, imens du svæver på en lyserød sky. Du kan blive forført af noget, som føles som kærlighed og kan blive fanget i et farligt net.

Kan du nikke godkendende til de ti tegn på narcissisme nedenfor, så er det tegn på, at du er igang med at indlede et usundt forhold. Du skal overveje, om det er tid til at handle, før det er for sent. 

Ti tegn på narcissisme

  1. Du bliver sat på en piedistal
  2. Det virker for godt til at være sandt
  3. Han er upålidelig og overdriver
  4. Han vil hurtigt flytte sammen med dig
  5. Han skaber drama og jalousi
  6. Han lyver 
  7. Han er i et forhold, som han kalder for afsluttet
  8. Han er uforudsigelig, du ved ikke helt, hvor du har ham 
  9. Han overskrider dine grænser
  10. Han forsøger konstant at overbevise dig om jer to

En lyserød sky

Han er for god til at være sand. Denne tanker strejfer dig, imens du svæver på en lyserød sky. Du er i din lykkerus og overhører derfor alle alarmer. Det er så vidunderligt, når I er sammen. Han kysser dig inderligt og fortæller dig, hvor ganske særlig du er.

Han har aldrig tidligere mødt en kvinde som dig. Han får dig til at føle dig helt unik og ophøjer dig i forhold til kvinderne i hans tidligere liv. Han er ekstremt ferm seksuelt og aflæser alle din krops signaler. Det er guddommelig sex, men han nægter at bruge kondom. Prævention er dit problem, ligesom en potentiel graviditet vil blive det. Er du ikke bekendt med de mange tegn på narcissisme, så er dette et meget tydeligt tegn, som du oplever i idealiseringsfasen. 

I må være soulmates

Alt går meget stærkt fra starten. Han taler om bryllup og om at flytte sammen. Han er ekstremt charmerende og meget tiltrækkende. Det føles som om, I kender hinanden rigtig kort efter kort tid. Han interesserer sig for alt, hvad du fortæller ham. Du er forblændet og forført.

Du har svært ved at sove om natten og svært ved at koncentrere dig om dagen. Det er anderledes, end noget du har prøvet før. Ordet soulmate for en helt ny betydning. Han kalder jer for soulmates. I passer bare så godt sammen på alle punkter.

Narcissisme og den lyserøde sky

Det er et tydeligt tegn på et usundt forhold, når manden taler om bryllup, eller at flytte sammen allerede fra begyndelsen. En mand vil normalt bruge tid med sin partner, inden han vil forpligte sig. Narcissisten laver et spejl af dig, for at han selv kan fremstå helt perfekt. Han vil opfylde alle dine ønsker fra starten.

Ignorer aldrig din mavefornemmelse

Din mavefornemmelsen fortæller dig, at noget er på spil. Det er en stærk følelse indeni, som vi nogle gange vælger at ignorere, fordi vi aldrig tidligere har følt os så set og forstået. Hvis du har været i et forhold med narcissisme, så er jeg sikker på, du kan genkende, hvad jeg taler om.   

Anden fase med tegn på narcissisme 

Idealiseringfasen opretholdes kun til du er afhængig af ham.  Du skal nå dertil, hvor du vil gå gennem ild og vand for jer to, for her kan han begynde at manipulere med dig og overskride dine grænser. Jo mere euforisk du er, jo mere du svære på en lyserød sky, jo mere kan han gøre dig afhængig. Du bliver langsomt gjort klar, men på et tidspunkt vil du opleve en ny side af ham. 

Begejstringen for din krop og seksualitet damper pludselige af eller blev til mere grænseoverskridende sex. Pludselig dyrker I sex, som du ikke har lyst til, eller pludselig forsvinder hans begær helt.

De mange kærlighedserklæringer bliver nu erstattet af bebrejdelse og anklager. Det kan være kritik i forhold til opdragelse af børn, rengøring, måden du lever på, måden du laver mad på og meget andet. Du begynder nu, at stile spørgsmålstegn ved dine egne evner og føler dig uden værdi. Hvad er der sket og hvad har du gjort? 

Tegn på narcissisme, når forholdet er en realitet

Endnu et tegn på narcissisme vil du se i de mange beviste forsøg på at gøre dig jaloux. Den er stensikker. Du vil nødig virke som om, du ikke stoler på ham. Derfor lader du konstant tvivlen komme ham til gode alt i mens han tester dine grænser af. Hvis du vælger konfrontationen bliver han rasende på dig. Måske siger han til dig, at du har et problem med tillid til andre mennesker. 

Han lyver for dig og du slår det hen. Måske beder han dig ovenikøbet om at have tillid til ham. Du føler kun kulde, afmagt og hans manglende tilstedeværelse på vigtige tidspunkter i forholdet. Han møder aldrig op, når det er vigtigt for dig. Han er ligeglad med, om det er vigtigt for dig, når det ikke gavner ham selv. Han vil aldrig gøre noget, som kun er til gavn for dig. Vær vis på, at bliver du indlagt på sygehuset, så er det ikke ham, du skal regne med ved din side. Hans undskyldning vil være, at han har det svært med sygehuse, blod, lugten eller nåle.

I et forhold med narcissisme trykkes du helt ned

Han udviser ligegyldighed overfor dine følelser og behov, han møder dem IKKE. Du kan græde og bede ham om at tale med dig. Nogle gange er du nød til at skrive dine tanker ned på et papir, for ellers får han dig hylet helt ud af den, så du glemmer dit formål. Han vil virke ligeglad og du vil ikke opnå det, du ønsker i forholdet.

Han kan skifte imellem at græde og grine på et split sekund. Det ser pludselig ud som om, at han har ægte følelser, men bemærk det hurtige sceneskift. Du bliver så meget i tvivl om hans person. Han efterlader dig udmattet og energiforladt, når I har været sammen. Han bliver nærtagende og ud-af-reagerende, når piben ikke spiller efter hans lyd. 

Når du bliver i et forhold med narcissisme

Han trækker sig langsomt væk, uden at han afslutter forholdet. Det er bedre, at du afslutter, så kan han stå som den forladte, som offeret og kan søge medlidenhed et sted (et typisk træk). Pludselig hører du ikke fra ham i flere uger. Hvis du ringer til ham, for at spørge, om I to er ok, så udviser han noget, som ligner dårlig samvittighed. Han møder sikkert også op i fuld charme, men han trækker sig hurtigt igen. Han vil have magten.

Han søger måske din medlidenhed for ondt i ryggen, tandpine, influenza eller andet, men du ser ham samtidig være fit for fight på dansegulvet eller fodboldbanen. Efter lang tid med afstand, kigger han pludselig forbi en dag, hvor han ved, du har besøg af en veninde. Han kommer lige forbi en halv time, giver den fuld charme, rører dig hele tiden og roser dig. Din veninde synes, han er enormt sympatisk, charmerende og hun mener, han er meget forelsket i dig. “Ham skal du da holde fast i”. Du er dybt forvirret.

Træk dig fra et forhold med narcissisme

Du ender med at være udmattet, usikker og stresset af hans svingende væremåde. Han får dig til at føle, at du er vanskelige at elske. Du mister dig selv og tvivler på dit værd. Tror du på kærligheden, men er du i tvivl om ægtheden? At være i et forhold med narcissisme kan være så destruktivt, at du vil få brug for at slikke dine sår. Hvad ved vi om narcissisten?

Tro på den ægte kærlighed og den kommer til dig. Du kan søge hjælp i listen med gode kærlighedstegn og finde inspiration i min artikel om, hvordan du er en god feminin date til en god mand. Søg hjælp fra en ekspert i narcissisme og jeg lover dig, at du kan finde tilbage til livet igen.

Dit selvværd har lidt et knæk og du skal nu til at finde ud af, hvorfor du har været draget af dette meget destruktive i dit liv. Du skal på en rejse i dit indre. Det er en vigtig proces, inden du kaster dig over kærligheden igen. På din næste lyserøde sky skal du være meget opmærksom på din mavefornemmelse hele vejen. Det hænder, at vi kvinder falder for samme type mand igen, hvis ikke vi har slikket vores sår og forstået vores egen adfærd. Du skal finde din styrke, dit mod og din vilje. Jeg krydser fingre for dig.