Intuition er en evne, vi alle besidder, men som vi ikke alle har lært at anvende. Intuition er, modsat analytisk og rationel tænkning, en masse erfaringer, som ligger gemt i din underbevidsthed. Det er din indre visdom, der peger dig i rigtig retning til din sjæls vækst og personlige udvikling.

Mange mennesker vil gerne hjælpe og mener at vide, hvad der er bedst for dig i dit liv, og de giver gerne ud af velmenende råd. Andre har bedrageriske motiver og egoistiske intentioner, som kommer fra et meget skadeligt sted. Det kan være svært at skelne og forstå andre menneskers intentioner, men du kan bruge din intuition til at pejle udenom de usunde forhold. 

Hvordan opleves intuition

Intuition kaldes også for mavefornemmelse, fordi den ofte kan mærkes i den øverste del af maveregionen.  Intuitionen vil kunne opleves som et klarsyn, der kommer til dig i form af indre billeder, stemmer, fornemmelser, følelser, uro i maven eller som en 6. sans.

Du kan således bruge din intuition til at træffe gode valg for dig selv. Intuitionen er din makker, der hjælper dig, så du ikke behøver overvejelser omkring dine beslutninger, med mindre du altså vælger at ignorere den og lader dig styre af noget andet. Underbevidstheden opbevarer nemlig information fra du fødes, til du dør.

Når du møder et menneske, som du kan lide med det samme, selvom I lige har mødt hinanden, så skyldes det signaler fra din underbevidsthed. Det samme gælder, når du møder et menneske, der giver dig angst eller skaber frygt hos dig, så er det din underbevidsthed, der advarer dig. Hvis du får leveret beskeder om, at du har mødt den eneste ene eller omvendt en rigtig skidt person, så bør du handle på det, du hører. Du behøver ingen grund. 

Brug din mavefornemmelse i kærlighed

Mavefornemmelse i kærlighed er altafgørende for dig og din fremtid. Men her er det ofte sværere at lytte efter intuitionen, fordi du hurtigt bliver påvirket af dine indre idéer om, hvad der kunne være godt for dig. Måske kan du genkende frygten, som overdøver intuitionen. 

Der kan være en indre overtalelse i gang, som modsiger din intuition fordi du ønsker kærligheden så meget. Du har savnet nærvær, omsorg og tosomhed og er bange for at skulle forblive alene resten af dit liv, hvis du giver slip igen. Du har tanker, der fortæller dig, at du bør være tålmodig, give ham en chance, slippe din frygt for forhold, lade være med at være jaloux og meget andet. 

Når du overdøver mavefornemmelsen

Vi kvinder lever ofte et liv fyldt med drømme om det store eventyr. Vi ser fremtiden i vores tanker, og i det øjeblik vi møder vores livs kærlighed, så lægger vi planer for de næste mange år. Det bevidste sind er derfor på evigt overarbejde, og følelserne får ingen plads til at mærke efter, hvorfor det netop er denne mand, vi er sammen med. Følelserne vil kunne reagere på personens energi og fortælle dig, hvem personen er, hvorimod det bevidste sind handler uden fornuft. 

Det er en farlig drømmeverden, du befinder dig i. Hvis du har tendens til at overhøre røde alarmer, når du møder en ny partner, kan det skyldes, at du brændende ønsker at tro på det gode i alle mennesker. Du vil for alt i verden kærligheden, parforholdet, drømmehuset og børnene og vælger at overhøre alarmerne. Du trigges af noget indeni, som stammer fra din barndom. Måske har du aldrig lært at stole på din intuition, måske tror du ikke på dig selv, frygter forandring, det ukendte eller at blive forladt. 

De røde alarmer og din intuition: 

 1. Han fortæller dig, at hans x-kæreste var psykopat, skør eller frigid 
 2. Du føler, han tester dig.
 3. Han overskrider dine grænser eller får dig til at føle dig dum i forhold til de grænser, du forsøger at sætte. 
 4. Han fortæller rigtig meget om sig selv, men han spørger ikke til dig og dit liv. 
 5. Han ændrer attitude på nul komma fem afhængigt af, hvem I møder på gaden og hvor I er. 
 6. Han inviterer på date, aflyser…og kommer ikke med en ny dato.
 7. Han kommer med nedladende og sarkastiske kommentarer og siger derefter “det var bare for sjov”. 
 8. Han forsøger at isolere dig fra venner og familie og være alene med dig hele tiden. 
 9. Han vil vide, hvor du er og hvad du foretager dig med hvem. (Du tror, han er interesseret og bare savner dig)
 10. Han vil ikke sætte ordet kærester på jeres forhold, eller fortælle andre, at I to danner par.
 11. Hans ord og handlinger passer ikke sammen. 
 12. Han giver dig følelsen af, at hvis han ikke får et bedre tilbud, kan han godt hænge ud med dig. 
 13. Han lyver og du har det kraftigt på fornemmelsen

For at blive immun overfor psykopater og narcissister, skal du kende alle de røde alarmer. Når du kender og genkender dem, ender du ikke i et dysfunktionelt forhold med psykisk vold og manipulation. Men du ender netop i denne type forhold, når du ikke står op for dig selv i det øjeblik, hvor du spotter de røde alarmer første gang. Du er så bange for at miste, at du ignorerer dem. Tag mennesker for præcis det de står for og ikke, hvad du tror, de kan blive til. 

Bliv immun overfor dysfunktionelle forhold

Du genopliver gamle traumer og familiemønstre, fordi du overhører det, din intuition forsøger at fortælle dig. Du føler ikke, du fortjener noget bedre, eller du tror ikke, du kan finde noget bedre. Du lader dig nøjes med det velkendte og forudsigelige, selvom det er dysfunktionelt. Du ser et potentiale i noget, der kunne have været godt. 

Hvis du fortæller dit sind, at et bestemt menneske er god for dig, fordi han har de og de kvaliteter fra A-Z, som du sætter pris på, så forstærker du det, som dit sind tror på. Tænk på en affære med en gift mand. Måske har du prøvet at være det sted i livet. Du forelsker dig i manden og fantaserer om alt det, han kunne stå for i dit liv. Var det manden eller tankerne om det, manden kunne stå for i dit liv, som du blev forelsket i? Du fodrer selv sindet med idéer, drømme og fantasier, som du føler er gyldige.  

Vælg partner med mavefornemmelsen

Den person, som du vælger at dele dit liv med, skal være den rette person. Han/hun vil stå for 90% af din lykke eller det modsatte. Lyt til dette, for vælger du den forkerte person, kan dit liv blive fyldt med mistillid, respektløshed og hjertesorg. Vælger du derimod den rette person, kan dit liv blive fyldt med kærlighed, tillid, respekt og åndelig vækst. Din livskvalitet afhænger derfor af denne ene vigtige beslutning. Du bør ikke forhaste dig eller tvinges ud i noget. 

For nogle år siden mødte jeg en mand, som slog benene væk under mig. Jeg var betaget fra første øjeblik og holdt fast i, at han måtte være den eneste ene for mig. Han matchede mine drømme og ønsker for en god fremtid. Jeg ignorerede en nagende følelse af, at noget var galt, for jeg ønskede mig så meget et forhold. Det blev en ubehagelig og grim oplevelse, som jeg gerne ville have været foruden. Han var både uærlig, respektløs og fik mig til at tvivle på mig selv. Selvom min mavefornemmelse havde været der fra starten, valgte jeg først at adlyde den efter fem måneder. Samme mand har givet mange kvinder stor hjertesorg. 

Har du lukket af for din intuition? 

Du har brug for at kunne lytte til dine følelse, for at kunne bruge din intuition. Dine følelser fortæller dig om dine behov. Er du glad og tilfreds, kan du stole på følelserne og de handlinger, som dine følelser inspirerer dig til. Hvis du omvendt er ked af det, kan du ikke stole på dine følelser. Vælger du at overhøre dine følelser, så falder dit energi niveau og du kan ikke længere se klart. Du mister derfor din forbindelse til intuitionen og hører kun de gamle, indre overbevisninger, der kører rundt i dine tanker. 

Tænk på det lille barn, der græder. Barnet har typisk et behov for mad, søvn, omsorg eller nærvær. Du skal tage dig af dit eget indre barn først og derefter træffe din beslutning. Ofte har vi lært at overhøre signalerne og klø på, men din evne til at tænke i helheder og se dine muligheder er ikke til stede, hvis du mangler energi og er i dårligt humør. Der er lukket ned for din intuition, som overdøves af frygten for en farlig verden derude. 

Sådan får du adgang til din mavefornemmelse

 • Du skal åbne op for den vejledning, der ligger i din intuition ved at lære at lytte til dine følelser og mærke efter. Du må aldrig fortælle din indre stemme, at den er irrelevant og besværlig, eller at den spænder ben for, at du kan nå dine mål i livet. 
 • Du må aldrig overhøre eller overdøve budskaberne fra din intuition, selvom du har mange hensyn at tage i dit liv. Det er din indsigt, der taler til dig. Jeg ved, du kan mærke den eller høre den.
 • Du bør ikke aflede din opmærksomhed, når du mærker noget. Intuitionen melder sig hele tiden på banen, men den kan ikke trænge igennem alt muligt andet, der tager hele din opmærksomhed. 
 • Du skal stole på, at dit underbevidste jeg ved bedre, og derfor skal du ikke frygte konsekvensen af at lytte og stole på dig selv. 
 • Du skal acceptere, at det din intuition fortæller dig, kan kræve store forandringer i dit liv. Intuitionen er ikke en fjende, der forsøger at gøre det hele uoverskueligt for dig, så du skal lære at lytte og lade dig overbevise af dit sinds indre visdom. 
 • Du skal lære at leve i nuet, stole på din 6. sans og slippe kontrollen. Følelser kan være overvældende og det kan være besværligt at komme i kontakt med dig selv. Vilje og logik er ikke anvendelige kræfter, når du skal lære at lytte til dit indre. 
 • Du har en idé om, at intuition er noget spirituelt og bliver selv nedladende overfor dine tanker. Dette er ikke hensigtsmæssigt for dig. 
 • Du skal give slip på din tanke om, at dine følelser er din fjende og forhindrer dig i at nå dine mål i livet. Du skal lære at lytte i stedet for at ignorere intuitionens indsigt. 
 • Du skal give helt slip og mærke dine følelser. Holder du fast i, at du ikke mærker dine følelser eller dine grænser, kan det blive en selvforstærkende effekt, hvor du overhører dig selv i stedet for at at acceptere det, som din krop signalerer tydeligt. 

Din intuition sladrer til dig

Din intuition kan fortælle dig, hvad der er bedst for dig nu og her. Den kan også guide dig i, hvad du har brug for på lang sigt. Mavefornemmelse eller intuition stikker meget dybere end din sunde fornuft. Mavefornemmelsen hjælper dig med svar, baseret på dine tidligere erfaringer og din viden, det vil sige din indsigt opnået gennem hele dit liv. Lær at stole på din indre guide, når du træffer beslutninger – også i forhold til kærlighed.  

I en tid, hvor vi taler om sexisme og skæve magtforhold, er det tid til at lære intuitionen godt at kende. Min store interesse for kærlighed og for menneskers adfærd, ikke mindst min egen, fik mig skubbet i gang med dette indlæg, som er vigtigere end noget andet i disse tider.

Kærlige tanker fra Sofie