Sex på første date er sjældent optimalt. Sex er en dejlig del af et parforhold og endnu bedre, når du er sammen med den mand, du holder af, den mand, der respekterer dig. Bliver I intime for tidligt kan oplevelsen ødelægge et ellers spirende forhold. Du skal gøre det rigtigt nu, du skal opretholde din værdighed og selvtillid og ikke falde for den forkerte fyr.

Sex på første date betyder sex på anden date

Har I sex på første date, så mister du din dømmekraft i denne akutte intimitet. Problemet er, at næste gang I mødes, hvis I mødes igen, vil I højst sandsynligt kaste jer over den seksuelle akt som det første. Er dette virkelig, hvad du ønsker dig, eller drømmer du om at manden, ved siden af dig, jagter dig, får dig til at føle dig ualmindelig smuk og unik og derfor feterer dig. Du bør virkelig prøve det sidste og mærke den intense følelse af gengældt kærlighed, det vil kunne medføre.

Læs også denne artikel: Ham du aldrig må forelske dig i

Vi har alle en historie fra lagenerne 

Uanset om du kommer fra et langt ægteskab eller har været i dating verdenen i lang tid, er dette en ny tid i dit liv. Vores kroppe og sind agerer anderledes end de gjorde, da vi var 20 og 30 år. Du har sikkert et par ”spøgelser” med fra fortiden, eller du forventer noget helt specielt i sengen, selvom det er første gang, I er sammen.

Jeg har hørt kvinder sige, at de var nødt til at prøve ham af med det samme og have sex på første date. De ville vide, om det var en investering værd for fremtiden, om han kunne det, han skulle kunne osv. Tænk lidt over den. Vend den om og forestil dig, at du som kvinde evalueres på denne måde. Nej, denne gang skal du have opfyldt dine behov på en voksen og reel måde, hvor I mødes i langvarig kærlighed. Er det ikke det, du går efter?

Hvor længe skal vi vente med sex?

Det er ikke et spørgsmål om antallet af dates, inden I har sex. Hvis dit mål er et langvarigt forhold, så giv det tid. Undersøgelser viser, at oxytocin, som kvinder frigiver efter at have haft sex, får de fleste kvinder til at blive følelsesmæssigt knyttede til deres mand. Dette er en del af den feminine magi!

Knytter du dig for tidligt til manden, stoler du kun på den seksuelle tiltrækning og resten mudres for dig. I stedet bør du nyde denne tidlige opdagelses fase uden at blive overdrevet investeret i forholdet og sætte din lid til drømme-manden.

Hvad nu, hvis han vil have sex på første date? 

Er du stadig i tvivl om, om det er en god idé med sex på første date? Hvis du er i tvivl, så stol på at du bør vente lidt. Du bør vente og mærke efter, om manden overfor dig er en god mand, som er pålidelig og interesseret i den samme slags forhold som dig. Kig efter tegn på, at han prøver at gøre dig glad.

Mærk efter, hvordan det føles at være sammen med ham. Hold dig tilbage, hvis du stadig er i tvivl om hans intentioner med dig. Vær klar over, at ventetiden IKKE er et spil, snarere en måde at give dig tid til virkelig at fornemme hans intentioner (og dine!). Hvis han er klar til et forhold og klar til at binde sig, så vil han ikke have noget imod at vente.

Ventetiden er med til at sikre, at han er villig til at investere i at lære dig virkelig godt at kende. Bliver han irriteret på dig over ventetiden, så har du dit svar. Han er næppe klar til at investere i det, du virkelige har brug for. For ham er det sex på første date for at tilfredsstille et akut behov. 

Læs eventuelt min artikel om kærlighedstegn, så du kan vide dig mere sikker.

Hvis vi ikke kan vente med sex

Det hele afhænger af, hvad du leder efter. Tro mig, jeg har været der. Når det er hot, kan det være rigtig hot og en testkørsel af jeres kompatibilitet i sengen kan virke som en meget god idé i det øjeblik. Men er det så i virkeligheden ikke bare en undskyldning for at give dig selv tilladelse til at få noget sex?

Lad mig understrege det igen. Hvis du virkelig ønsker et ægte kærlighedsforhold til en voksen mand, så er han klar til at vente, hvis du er den rette for ham. Kvinder er ikke de eneste, der vil vide, om dette kan bringe os i mål sammen. Mænd, der er parate til forhold, ønsker at vide, at du tager dem alvorligt.

Han vil se dig som nem

At “give sig hen til sex” for tidligt kræver ikke meget af ham (eller dig!). Vent, indtil han kan give dig den tillid og ærlighed, du har brug for – det giver mulighed for en autentisk forbindelse imellem jer. Vær selv ærlig og tillidsfuld overfor ham.

Der er selvfølgelig intet galt med et seksuelt forhold eller en affære. Der er intet galt i at gå lige til makronerne, men du skal vide, at chancen for, at han ser dig som partnermateriale er spinkel. (Ja, det sker selvfølgelig også i den virkelige verden.) Du vil ikke vide, om han planlægger at gå på date med Karina eller Susanne i morgen, efter at han har sovet med dig i nat. I har næppe lovet hinanden evigt troskab i aktens hede vildskab.

En mand bliver ti gange så attraktiv, når du mærker hans godhed, kærlighed, respekt, ærlighed og loyalitet.

Hvordan ved jeg, om han er klar til et forhold?

Du behøver ikke engang at gætte. En moden mand, der søger et forhold, han fortæller det. Hvis alt går godt, og I tager på 3., 4. og måske 5. date, vil han sandsynligvis spørge dig, om du vil være hans kæreste.

En moden mænd, som søger et ægte forhold, spiller ikke et spil for at få sex på første date. Han vil bare møde en dejlig kvinde, som er nem at lære at kende og til sidst ende med en vidunderlig partner til at dele resten af et fantastisk liv med. Så simpelt er det og manden, der er på udkig efter det, vil gøre det meget klart for dig, hvis han er interesseret. Denne type mand vil ikke bare have et tur i høet med dig. Han er anstændig og har respekt for dig. Han viser sin interesse, mens han lader tingene udfolde sig i et sundt tempo. 

Hvornår ved jeg, at jeg er klar til sex?

Først skal du selv mærke, hvad DU har brug for, for at føle dig tryg følelsesmæssigt og fysisk. Find ud af dette før du sover hos ham. Skal du kaldes “kæreste”, inden du er klar til sex? Skal I bruge beskyttelse? Har du brug for lyset slukket, eller for at han skal vide noget om et ar eller en fysisk skavank, som du ikke er stolt af? 

Hold en voksen samtale om, hvor længe I skal vente med at have sex, før I begge er så klar, at I ikke kan lade hinanden være. I skal kunne sætte jer ned, se hinanden i øjnene og have en voksen samtale om forhold, sikker sex og hvad du har brug for, så du kan føle dig tryg. Hvis I ikke kan tage denne samtale, skal I ikke have sex endnu. 

Sæt dine grænser!

Mange af mine veninder kaster sig ud i sex på første date. “Vi er jo voksne mennesker” hører jeg. Jeg oplever gang på gang at møde en desillusioneret veninde, som er klar til at opgive kærligheden og dating. Hun forstår ikke, hvorfor hun ikke hører fra ham igen og hvad pokker der er gået galt. De har haft hed sex på første date og hun var faktisk helt sikker på, at hun nu havde mødt manden i sit liv og endelig var i et forhold. Det viser sig, at manden slet ikke er nået til samme sted.

Dette sker, fordi hun antager det, men de har aldrig haft en voksen, åben samtale om hinandens følelser, forventninger og løfter. Hun bliver meget overrasket, når der ikke er besked fra ham dagen efter. Hun bliver virkelig ked af det. Så lad være med at gætte! Find ordene, tag samtalen. Det kan være en sjov snak og behøver ikke at være skræmmende. Men find ud af, om I er samme sted med tanker på fremtid og forventninger. Det er vigtigt det her!

Vælger du kaffe eller sex på første date?

Jeg lover dig, at du kan begrænse skuffelse og hjælpe dig selv med at finde den lykke, du sådan fortjener, hvis du gemmer det bedste til sidst. En god voksen mand vil respektere dig for at passe på dig selv. Og hey, hvis han ikke gør det, er han ikke en mand; han er en dreng. Spring videre til næste mand og dvæl ikke ved ham…Find ægte kærlighed , dyrk den og lad nu være med at have sex på første date.