1. Derfor forelsker du dig aldrig i den forkerte
  2. Kvinder der elsker for meget
  3. Vejen til mandens hjerte
  4. Sådan får du en kæreste
  5. Kærlighedens mysterier
  6. Ta’ mig
  7. Elsk dig selv og bliv elsket
  8. Tre kvinder
  9. Elsker mig for evigt
  10. Den svære kærlighed

Her finder du min Top 10 bøger om kærlighed. Hver måned finder jeg ny litteratur, som er lærerig og inspirerende. Jeg er vild med fagbøger om kærlighed og parforhold og søger konstant ny viden eller erfaring. Derfor vil jeg gerne anbefale dig min læsning og give dig min Top 10 bøger om parforhold. Måske kan du blive inspireret. 

Top 10 bøger om kærlighed – mine præferencer

Bøgerne er ikke rangeret i en bestemt rækkefølge, de fleste bøger kan både lyttes til og læses som fysiske bøger. Jeg er selv stor fan af at gå lange ture og få inspiration på lydbog. Gåturene bliver automatisk længere og mere interessante, når jeg lytter til noget inspirerende. De bøger jeg læser, er ikke alle om lykkelig kærlighed og gode parforhold, nogle af bøgerne har været øjenåbnere for mig. De er absolut også værd at nævne.

Affiliate links

Min top 10 på bøger om kærlighed indeholder affiliate links. Det vil sige, at jeg tjener en lille kommission, hvis du køber bogen ved at anvende linket. Når du klikker og køber fra et link eller et banner her på sitet, støtter du min blog med et par kroner og det sætter jeg naturligvis stor pris på. Der linkes udelukkende til webshops, som jeg kan stå inde for.

Bog 1 Derfor forelsker du dig aldrig i den forkerte

Derfor forelsker du dig aldrig i den forkerte Derfor forelsker du dig aldrig i den forkerte af Jytte Vikkelsøe er både til dig, der er i forhold og til dig, der er single. Jeg lyttede til bogen to gange i træk. Jytte Vikkelsø beskriver alle de menneskelig kontraster i den fede forelskelse kontra modsætningen, som er konflikten fyldt med afvisning, svigt, jalousi og sårbarhed. Hun forklarer meget intenst, hvordan din partner kan være den forløsende og helende  person, der løsner for dine gamle mønstre og gør dig hel igen. Jytte Vikkelsø taler om dit kærlighedssår, som er opstået i din barndom og hvordan du finder tilbage til følelser, som var der dengang. Den skal læses! 

Bog 2 Kvinder der elsker for meget

Kvinder der elsker for meget Når du higer efter kærlighed, elsker du for meget. Når du elsker for meget, så glemmer du dig selv. Du overfokuserer hele tiden på din partner og pleaser, så du glemmer dine egne behov eller tilsidesætter dem helt.  Når du elsker for meget, mangler du en form for indre styring, du mangler selvværd og evne til at sætte egne grænser, så du kan træffe de rette valg for dig selv. Elsker du for meget løber du konstant ind i smertefulde forhold. Som kvinde der elsker for meget, kan du virkelig lære af denne bog. Du kan læse om andre kvinder, der kommer i parterapi. Der er selvfølgelig metoder til at lære, hvordan du undgår at elske for meget.

Bog 3 Vejen til mandens hjerte

Vejen til mandens hjerte Vejen til mandens hjerte er skrevet af parterapeut Martin Østergaard. Martin lærer dig, at man i et nyt forhold først kender hinanden rigtigt efter 8 måneder. Forelskelsen skal aftage og vokse sig til kærlighed. Den kan man få med kloge skridt i rigtige retning. Kvinder er meget mere følsomme og kærligheden lever ikke altid op til vores store forventninger,s å vi blive skuffede. Vi skal bruge vores veninder til at bearbejde disse følelser – ikke manden. Vi har nemlig mange flere ord end manden og kan skræmme ham bort ved at fortælle, hvordan vi har det. Han kan ikke rumme alle de følelser og bliver løsnings orienterede. Lær af Martin, hvoran du møder en god mand og hvad du skal se efter. Bogen findes i digital form og jeg kan absolut godt anbefale dig at lytte til ham.

Bog 4 Sådan får du en kæreste

Sådan får du en kæreste Den her fik jeg i gave af en kær kollega. Sådan får du en kæreste er skøn litteratur af Kirk Rønler. Jeg gav den væk til en anden kvinde, der har hængt fast i en gift mand i mange år. Kirk Rønler giver dig det kærlige skub bagi, der får dig til at skrive til ham, som du har drømt om længe. Hvor svært kan det være. Kirk Rønler deler sine egne erfaringer og reflektioner over kærlighed, tiltrækning, og online dating. Bogen gør dig modig og initiativrig. I starten er du voldsom skeptisk, men du ender med at elske konceptet.

Bog 5 Kærlighedens mysterier

Kærlighedens mysterier Jakob Olrik er forfatter af Kærlighedens mysterier og en lang række andre skønne bøger om sex, parforhold og den svære kærlighed. Jakob Olrik er denne gang mindre provokerende og meget mere ærlig. Bogen kommer med så mange gode refleksioner over, hvorfor vi altid havner på dybt vand i vores ellers lykkelige tosomhed, og,hvordan vi kan ændre på dette.  Jakob Olrik turnerer Danmark rundt og fortæller om Kærlighedens mysterier i sit foredrag Kærligheds kompasset. Begge dele kan varmt anbefales.

Bog 6 Ta’ mig

Ta' mig af Joan Ørting Skønne Joan Ørting har mange års erfaring som parterapeut og sexolog. Det er en sprudlende og kropsnær bog om at forføre lidt mere, lidt bedre. Om at få kvinder til at være åbne og stråle og mænd til at være modige. Om at forvandle irritation til lidenskab, god sex og lyster. Bogen er spækket med gode råd, læserbreve og masser af øvelser. Uanset om du er kæreste, gift eller single vil du få glæde af bogen. Udover at hjælpe dig til at mestre kunsten i at forføre bliver du klogere på de to køn og deres forskelle, orgasmer, samleje og stødteknikker. I Ta’ mig får du ekspertråd fra Joan om det, hun er bedst til. Den vil du elske.

Bog 7 Elsk dig selv og bliv elsket

Elsk dig selv og bliv elsket Det er en skøn bog, som gør dig høj, når du lytter til Joans blide stemme, der puffer dig i rigtig retning. Det er vise ord om at elske sig selv, så du kan blive elsket af et andet menneske. Joan Ørting har i “Elsk dig selv og bliv elsket” en helt klar pointe: Du bliver nødt til at finde kærligheden til dig selv frem. Hun giver dig naturligvis al den hjælp du har brug for, for selvom pointen er enkelt, er den ikke let at leve efter. Hver især bruger vi alt for meget tit på at tænke og tale dårligt om os selv, og det skal der laves om på. Først når vi kan elske os selv, er vi nemlig i stand til at blive elsket af andre! Elsk Joan Ørting og elsk dig selv.

Bog 8 Tre kvinder

Tre kvinder af Lisa Taddeo TRE KVINDER er en sand historie om tre meget forskellige kvinder. Lina befinder sig i et kærlighedsløst ægteskab med to børn og en mand, der ikke vil røre ved hende. Maggie har lagt sag an mod sin tidligere gymnasielærer, som hun havde et forhold til, da hun var 17. Og Sloane er er en tilsyneladende succesfuld forretningskvinde, hvis mand tænder på at betragte hende dyrke sex med andre. Hvordan er de hver især havnet, hvor de er, og hvad drømmer de om og håber på? Lisa Taddeo har fulgt de tre kvinders liv i otte år – læst deres dagbøger, deres SMS’er, breve og e-mails og interviewet deres familie og venner – og giver et medrivende og indfølende indblik i alt, hvad der gør deres liv helt specielt og samtidig helt universelt.

Bog 9 Elsker mig for evigt

Elsker mig for evigt af Mette Holm Den eneste ene, du med sikkerhed skal være sammen med resten af livet, er DIG. Denne bog handler om at have en kærlighedsaffære med sig selv. Titlen Elsker mig for evigt handler ikke om at være selvcentreret eller egoistisk, men om at finde de ting, der gør DIG glad og får dig til at elske at være sammen med dig selv.  Bogen tilbyder singlekvinder i alle aldre værktøjerne til at leve et lykkeligt liv som single. Måske har du været single længe, og måske ønsker du dig brændende en kæreste, men hvad nu, hvis dit fokus er forkert? Måske burde du lære at værdsætte dig selv og se mulighederne i et liv med fokus på dine egne styrker, før du springer ud i en desperat jagt på en mand. Mette Holm udgiver hvert år kalenderen MIT ÅR, som er en smuk kalender med små selvkærlige indspark til dig. Kalenderen kom første gang i 2017, hvor den blev udsolgt på meget kort tid. I kalenderen får du små øvelser, viden og omsorg for Mettes Univers.

Bog 10 Den svære kærlighed

Den svære kærlighed af Christina Copty I “Den svære kærlighed” guider psykoterapeuten Christina Copty – Danmarks førende ekspert indenfor emnet – dig igennem faldgruberne i det narcissistiske parforhold. Med bogen får du et indblik i den narcissistiske mands tanker og følelser, så du kan lære at fortolke de modstridende signaler din partner sender. Du får indsigt i narcissistens opvækst, i hvad der motiverer ham og i hvilke kampe, der er værd at tage og hvilke, der på forhånd er tabte. “Den svære kærlighed – om narcissisme og parforhold” er fuld af redskaber og gode råd, samtidig med at den indeholder en forklaring på, hvad det er, der får dig til at falde for denne type mand. Bogen kan varmt anbefales, selvom det er smertefuldt at læse.