Der er næsten intet, der slår en romantisk kærlighedsfilm, hvor to elskende skal grusomme ting igennem, inden de får hinanden i enden.  Ofte forstår de to elskende ikke kærligheden til fulde og opdager først sent de små kærlighedstegn fra partneren. Jeg ELSKER disse kærlighedfilm. Jeg føler mig forbundet på et dybere niveau og kommer i kontakt med mine følelser. Har du tænkt over, hvad en romantisk kærlighedsfilm gør for dig?

En god kærlighedsfilm

Den gode romantiske historie giver dig håb om at møde ægte kærlighed, og netop dette håb mærker du igennem en kærlighedsfilm. Du kan leve igennem de romantiske historier, der hjælper dig med at håndtere din egen virkelighed. Den gode romantiske kærlighedsfilm kan overbevise dig om, at der også findes ægte kærlighed til dig, som venter på dig et sted derude. Du bliver høj ved tanken og du vækkes til live i dit håbefulde indre. Kærlighed og humor kan forenes med magi, men den triste kærlighedsfilm kan også noget. Her er en liste over nogle af de bedste romantiske kærlighedsfilm i nyere tid.

Spis bed og elsk

En romantisk kærlighedsfilm fra 2010 med Julia Roberts i hovedrollen som den moderne, men fortvivlede, kvinde Liz, der ikke tror på  kærligheden og parforholdet. Hun rejser ud i verden for at finde sig selv og hele sit indre. Det er en skøn fortælling om kærlighed og samtidig en smuk rejse til Italien, Indien og Bali. Du får lyst til at bestille billetter med afrejse øjeblikkeligt. 

En kongelig affære

Den mentalt syge Kong Christian d. VII bliver gift med engelske Caroline Mathilde i et arrangeret ægteskab i 1766. Kongen ansætter kort tid efter Johan Struensee som livlæge og personlig rådgiver ved hoffet. Denne kærlighedsfilm bygger på en sand historie om forholdet mellem dronning Caroline Mathilde og livlægen Struensee, som spilles af Mads Mikkelsen.

Denne kærlighedsfilm er utrolig smuk, rørende og dramatisk, den tåler mange gentagelser.

Den skaldede frisør

En meget fin kærlighedsfilm fra 2012 skrevet af Susanne Bier og med Trine Dyrholm i hovedrollen som den smukke, kræftramte og skallede frisør Ida. To familier mødes til bryllup i Sorrento i det sydlige Italien og kærligheden tager uventede drejninger og former sig på magisk vis. Pierce Brosnan spiller en vigtig rolle i denne skønne kærlighedskomedie, som hedder “Love is all you need” i den engelske udgave.

Crazy, Stupid, Love

En kærlighedsfilm med drama og humor fra 2011 med Ryan Gosling i hovedrollen som den selbevidste player Jacob Palmer. Filmen rammer alle følelser inklusiv krummen-tæer og begejstring over, hvor simpel kærlighed i virkeligheden kan være. En romantisk kærlighedsfilm, som er et stort  bevis på, at vi alle kan møde kærligheden og at det ofte sker, når du mindst venter det.

Stolthed og fordom

En kærlighedsfilm, der foregår i 19-tallets England, hvor kvinder giftes væk til lovende ægtemænd for at sikre dem en fremtid. I hovedrollen ses Keira Knightley som den unge Elizabeth, der skal håndtere sin stolthed og alle sine fordomme, da hun støder ind i den unge Mr. Darcy. Du bliver glad, håbefuld og sukker over den fine slutning på filmen. Jeg elsker denne kærlighedsfilm, som er baseret på Jane Austens roman Pride and Prejudice.

The Notebook

Endnu en romantisk klassiker med den flotte Ryan Gosling i hovedrollen. Filmen er fra 2004 og bygger på bogen ved samme navn skrevet af Nicholas Sparks. The Notebook er en af de mest berømte og sete kærlighedsfilm til dato. Den holder stadig og dit hjerte varmes indefra fra start til slut. Se den eller gense den skønne film

.

P.S. I love you

Et kærlighedsdrama fra 2007 om den unge enke Holly, der spilles af Hilary Swank. Holly er i sorg efter sin afdøde mand Garry. Den afdøde Garry har, før sin død, forberedt ti overraskelser, som leder Holly ud i verden på et magisk eventyr, hvor hun langsomt heler, kommer videre i livet og slipper sorgen. En fantastisk smuk kærlighedshistorie, hvor du får brug for Kleenex. 

En flænge i Himlen

Et kærlighedsdrama fra 2014 med originaltitlen “The fault in our stars”, der er baseret på bogen af John Green . En rørende kærlighedshistorie om to unge mennesker Hazel og Augustus, der begge lider af alvorlige kræftsygdomme og forsøger at leve livet i nuet. Sæt dig godt til rette og forbered dig på en hård omgang med en Kleenex box ved din side. Det er ung og ægte kærlighed. Selvom denne kærlighedsfilm bygger på en ungdomsbog, er den absolut værd at se eller gense.

Listen med mine kærlighedsfilm

Det er ikke min plan at få dig til at grine, men i stedet ønsker jeg, at du åbner for din indre romantiker, oplever de hedeste kys, mærker flammerne på lagenet eller måske indser, at din egen kærlighedsplan ikke er holdbar. Jeg er håbløs romantiker og meget glad for serier og film, der viser kærlighed i en svunden tid, men også for episke fortællinger og sandfærdige kærlighedshistorier.

Min liste over kærlighedsfilm er ikke komplet endnu og bliver det sikkert aldrig. 

De kærligste tanker fra Sofie