Om kærlighed, dating og alle de udfordringer vi møder, når vi atter åbner hjertet i søgen efter den eneste ene.

Kærlighed er et utømmelig emne, som fylder meget hos hver eneste af os. Jeg har savnet en “manual til kærlighed” og har derfor lavet min egen, som jeg gerne vil dele med dig. Jeg tror nemlig, du kan finde svar på mange af dine spørgsmål om kærlighed. Altså hvis du stadig har en smule håb tilbage om, at der findes én til os alle derude. 

Er dating vejen til kærlighed?

Dating var engang såre simpelt. Du var ung, gik i byen med veninderne, i skole, til forskellige fritidsaktiviteter, havde småjobs og rig mulighed for at møde en sød fyr, som du kunne starte en flirt med. Det var simpel kommunikation og ægte interaktion. Der fandtes kun fastnettelefon med snoet ledning, så når I skulle kommunikere, måtte I udveksle telefonnumre eller gå i telefonboksen med mønter på lommen. Du kunne skrive et kærestebrev, putte det i konvolut med frimærker og håndskrevet adresse, pynte med kys, sende fra den store røde postkasse på gadehjørnet og på den måde dele dine drømme og din kærlighed med din drømme-mand.

I dag evaluerer vi kærlighed

Du havde dengang ingen mulighed for at evaluere ham på afstand, tjekke hans økonomiske situation, tælle antallet af venner, børn, brødre, søstre, forældre eller vurdere hans job, hans udseende eller hans x-kone. Ergo du sorterede ikke på samme måde efter kærlighed. I dag er det meget anderledes og du kender måske til at lave detektivarbejde på nettet, som starter, så snart du har et godt match på Tinder. Han må være min store kærlighed, tænker du straks. 

Bladrer du i dating-kataloget?

Du har i øvrigt bladret mange gange i “Tinder-kataloget” og swipet mændende til højre eller venstre, vurderet og overvejet, om Henrik med cykelhjelm på profilbillederne mon bruger hele sit liv på landevejen, og om han vil prioritere dig. Om Michael, som viser billeder af sin store motorcykel, sine utallige tatoveringer og sin veltrimmede overkrop, tænker på andre end sig selv. Om Claus, som deler flere feriebilleder iført neongul cykeltrøje, spejlsolbriller og en stor fadøl kan skabe en gnist. Det er en stor og svær proces at kaste sig ud i kærligheden på denne måde. Du vælger måske ægte kærlighed fra og til på godt og ondt ud fra et fotoalbum og nogle tanker. Har du været der et stykke tid, så ved du også, at det er et game, som kræver held.

Dating igen efter de 40 år

Du er måske, ligesom jeg, i en anden situation i dag med fastboende børn, et loddent husdyr, krævende arbejde og mangel på tid og overskud til dig selv. Hvordan løses denne opgave, når du har passeret 40 og lagt et eller flere ægteskaber bag dig? Er der mere kærlighed til dig, eller er dit lod at sidde og vente og håbe på, at I mødes tilfældigt. Tør du risikere det, eller tør du satse lidt selv?

Jeg har læst bunker af bøger og artikler om kærlighed, selvudvikling og parforhold i min søgen på svar. På gåturene med hunden, har jeg haft en parterapeut i ørene på lydbog, for at lære om mig selv og mit kærlighedsmønster.

Læs de ærlige beretninger

Jeg har mandlige venner plus 40 år og har stillet dem grænseoverskridende spørgsmål. Disse mænd har været processen igennem fra modsatte side af bordet, så her er der guldkorn at hente om kærlighed. Du får de bedste ekspertråd fra mine mange spørgsmål under coaching, psykologsamtaler, parterapi og psykoterapi. Du får historier om andre kvinder, som kæmper med kærligheden eller har fundet den store kærlighed i deres liv.

Kærligst Sofie

Har du lyst til at dele din historie med mig, så send mig en mail på sofiebruunsvarre@livetsleg.com