Det er den værste følelse overhovedet, når han trækker sig. Du har mødt en fyr, I har tilbragt en del tid sammen, du kan virkelig godt lide ham og du kan ikke lade være med at tænke på, hvilken fantastisk fremtid, der ligger foran dig. Pludselig mærker du et skift i hans væremåde. 

Pludselig er han ikke længere så opmærksom, han jagter dig ikke på samme måde, han skriver ikke til dig midt på dagen for at fortælle, at han tænker på dig og han gør ikke en masse ting for dig længere. Han er der stadig, men noget har ændret sig. Er det tegn på, at han har mistet interessen for dig og for jer to sammen? 

Når manden trækker sig

For det meste betyder det ikke noget, når manden trækker sig. Manden har travlt med egne gøremål, så der er ingen grund til panik. Men andre gange er han ikke klar til et forhold, han ved bare ikke, hvordan han skal afslutte det.

Det er ikke altid nemt at gennemskue, hvad der foregår, når manden trækker sig. Han er der måske fysisk, men han virker lukket og følelsesmæssig uopnåelig. Det værste er, at han ikke vil tale med dig om det. Du spørger ham, men han afviser dig og får dig til at føle dig som en pestilens. Du går i panik. Du tænker det værste og slår dig selv oveni hovedet. Vil han mig stadig, tænker du. 

Når mænd trækker sig væk

Slap af. Træk vejret dybt. Det er måske ikke så slemt, som det ser ud til. Tænk på denne metafor. Når manden jager, er hans elastik helt stram og udstrukket. Han har fuld fokus på sit bytte. Hvis (og når) forholdet bliver mere normaliseret, eller hvis han føler, at jagten er for nem for ham, fordi byttet allerede har lagt sig fladt ned, så bliver elastikken automatisk slap. Elastikken skal nu strammes igen. Han har måske brug for at mærke, at han ikke bare kan tage dig for givet!

Hvorfor trækker han sig?

  1. Scenarie A har intet med dig at gøre. Måske er han stresset på arbejde, han har mistet penge, han har problemer i familien eller han er syg. Det har intet med dig at gøre. Når mænd er stressede elle ude af balance følelsesmæssigt, så har de typisk brug for plads til at håndtere dette på egen hånd. Derfor deler han det ikke med dig med det samme.
  2. Scenarie B er, at du gør noget, som får ham til trække sig. Måske er din usikkerhed og desperation meget tydelig, måske har du virket meget opmærksomhedskrævende, måske har du glemt at give ham plads, når han har brug for den, måske har du været uhøflig overfor hans bedste ven. Du har gjort et eller andet, som har været turn-off for ham.
  3. Scenarie C er, at han er i tvivl om jeres forhold. Dette er enhver kvindes værste frygt. Hvad nu hvis han mister interessen. Hvis han trækker sig mere og mere og det har stået på et stykke tid, så er dette sandsynligvis årsagen.

En mand kan trække sig på et hvilket som helst tidspunkt i forholdet (det samme kan du jo gøre). Men her er gode råd at hente til dig, som er i et fast forhold og dig, som lige er begyndt at se en mand. Der er stor forskel på, hvor langt I er kommet i forholdet.

Læs også: Han må altså være den rigtige for mig

Du er i et fast forhold, hvor han trækker sig

Stress kan ødelægge alt ligesom dårligt selvværd og panik. Jeg ved godt, du er bange. Du er bekymret, men at starte disse meget paniske følelser, vil selvforstærke alt og gøre problemet større. Du ved ikke, hvad du har med at gøre endnu, så lad ikke din hjerne gå i selvsving. Du kan ikke løse et problem, som du reelt set ikke ved om eksisterer. 

Måske har dette ikke noget med dig at gøre. Når mænd trækker sig, kan det være for at håndtere egen stress og egne problemer. Det er svært at forstå, for du ville gribe det helt anderledes an som kvinde, hvor du ville søge trøst og hjælp, uanset om det kunne løse dit problem.

Mænd ser ingen grund til at tale om problemer bare fordi. De ønsker at virke stærke og i kontrol, så denne sårbarhed ønsker de ikke frem. Presser du ham til at dele sine problemer med dig, så skubber du ham længere væk. Skulle det ske, at han er i tvivl om jeres forhold, vil det aldrig hjælpe dig, at du presser på. Hold dig i ro.

Elsker han mig stadig? 

Hvis du presser ham til at åbne sig og tale til dig, vil du skubbe ham længere væk. At trygle og true fungerer ikke. Elsker han mig stadig, for jeg elsker ham, fylder dine tanker. Jeg er klar over, at du ønsker at vide, hvad der foregår og at du mener, han burde tale med dig. Det du kan gøre, er at lade ham vide, at du er der for ham og lade problemet være. Hvis han kommer til dig og beder om dit råd, så giv ham din mening. Men giv ham den aldrig med mindre, han selv har spurgt.

Hvis han ikke åbner sig for dig, så fortæl ham kærligt, at du har bemærket at hans tanker har været et andet sted og at han ikke har været sig selv. “Jeg er her, hvis du har brug for at tale om noget” skal du sige til ham. Rør ham kærligt på armen, når du siger det.
Hvis han vil tale, så ved han, hvor han finder dig. En gang er nok, du skal ikke gentage det. Derefter må du ikke gå i selvsving og blive helt opkørt over situationen. Lad ham være…

Giv ham tid og plads (tag selv din egen tid til dig).

Hvis han ønsker plads og tid, så brug muligheden til at fokusere på dig selv. At være den bedste udgave af dig selv er en kontinuerlig proces. Det kommer ikke fra den ene dag til den næste, det er noget vi bør arbejde på hver eneste dag.

Det er nemt at tabe dig selv i et forhold. Det er derfor tid til at vinde dig selv tilbage nu. Det er tid til at mindes, hvad der gjorde dig glad og gav mening, da du var alene i sin tid.

Hvis du virkelig er fortvivlet over, at han har trukket sig og hvis du ikke kan lade være med at græde eller blive oprørt, så er det tid nu til at finde ud af hvorfor. Du skal til at lære dig selv rigtigt at kende. Hvad er du bange for? Er det en afvisning? Hvorfor tror du ikke på, at du er værd at elske og at han vil komme tilbage? Hvad nu, hvis han ikke gør, hvad vil det så betyde for dig, hvilken indflydelse har det på dit liv?

Læs også: Brug denne plan, når du stresser i dating og kærlighed

Når du dater og han trækker sig

Dette scenarie giver endnu mere hovedpine og sorg for kvinder, for der er ingen stabilitet og ro i dating. Han skylder dig intet og du aner ikke, om dette er den sidste dag i jeres nye “forhold”. I disse tider er ghosting* accepteret, så timerne og dagene går, hvor du intet hører fra ham og du undrer dig meget, om I egentlig stadig har et “forhold” kørende.

Usikkerheden driver dig til vanvid og får dig til at tvivle på dig selv. Det er så skuffende, for det er afslutningen på noget, som havde et potentiale for dig. Du fik ikke engang et fair forsøg sammen med denne fyr og han trækker sig allerede. Jeg ved, at du har lyst til at sende ham en grim besked om, hvilken idiot han er. Men der er bedre måder at håndtere dette på.

Ghosting* betyder, at man forsvinder og gør sig usynlig som et spøgelse, man lader ikke længere høre fra sig.

1. Vent

Før du begynder at gå i panik, så stop lige et øjeblik, han er måske ikke ved at trække sig væk. Han er måske ved at komme ind i en form for “normaliserings fase” med dig. I begyndelsen kommer manden jo med sin store erobrings plan, fordi han ønsker at tiltrække dig. Han skriver til dig konstant, han sætter næste date op med dig, han er åben modtagelig og klar, når du er klar til ham.

Når tingene er kommet ind i en mere normal rytme imellem jer, går han ikke så stærkt ind i det længere. Han har jo også et helt almindeligt liv ved siden af med job, venner og familie. Den store varme erobring kan ikke varer evigt. Han føler sig nu tryg ved dig og ved nu, at du er ved hans side.

Kvinder kan meget nemt forstå dette, som om at han trækker sig væk og mister interessen. Men i virkeligheden er han måske ved at blive mere komfortabel med dig og er ved at normalisere tingene med dig.

Læs også: Jagten på den perfekte mand

Pointen er, at du skal finde ud af, hvad der i virkeligheden foregår, inden du bekymrer dig så meget. Lad være med at gøre dig selv totalt oprevet over situationen, for det hjælper absolut intet.
Men, hvis det er tydeligt, at han er ved at trække sig, og det måske er et par dage siden, du har hørt fra ham, siden du forsøgte at komme i kontakt, hvis hans beskeder er korte og kølige….så er det en anden sag.

2. Lad ham være

Ring ikke til ham, skriv ikke til ham og tag ikke hen til de steder, hvor du tror, han kan være. Hvis han ikke kontakter dig, så er han ikke klar til at være i dette lige nu. Han har ikke brug for, at du skriver til ham, han ved, hvor han kan finde dig og hvordan. Har du selv prøvet, når en mand går intenst til værks og du ikke selv er klar? Jo mere han skubber, jo mere trækker du dig baglæns. Det samme vil ske her!

Lad dig ikke friste

Jeg ved, det er fristende at sende ham noget sjovt, bare for lige at minde ham om, hvor sjov en pige du er, eller hvor svært det er at lade være med at fortælle ham, hvor frustreret eller sur du er. Du vil bare lige gøre opmærksom på dig selv og fortælle ham, at han ikke skal tvivle på dig og så sige en masse søde ord til ham. Han vil nemlig straks kunne mærke din desperation og du vil kun opnå, at han trækker sig endnu mere fra dig. Husk elastikken, som skal være strukket helt ud.

Hvis du gør det alligevel, så send ikke flere beskeder afsted for at følge op! På den måde kommer du til at virke omklamrende og måske lidt småskør. Bevar din værdighed.

Læs også: Det er ham, der jagter dig og ikke omvendt!

3. Fokusér på dig selv

Hold fokus på dig selv nu. Fokuser på dig selv og din egen lykke.

Stop med at bekymre dig om, hvad der fik dig til at skubbe ham væk eller afvise dig. Hvis du opførte dig omklamrende ved nærmere eftertanke, så tag ved lære nu og fralæg dig dette for altid. Hvis du var den bedste og mest autentiske udgave af dig selv, så er han bare ikke den rette for dig. Han når dig faktisk ikke til sokkeholderne. Ham du ønsker i dit liv, han har jo nogle andre kvaliteter, er det ikke sandt?

If i’ts meant to be, it will be

Jeg ved om nogen, at dette gør noget ved dit selvværd, men hvis du holder fast i disse negative tanker om dig selv, så vil det have indflydelse på dine fremtidige forhold. Brug tiden til at tænke over, hvad du elsker ved dig selv og hvorfor du er en erobring af de helt store, Tænk over, hvorfor du vil være den mest fantastiske partner for en mand, som er dig værdig.

4. Send en føler ud efter en uge

Når der er gået en uge, hvor du har fokuseret på dig selv og føler dig stærk igen, så sender du ham en føler afsted, for at se, hvordan han reagerer. Du må bare ikke skrive ting til ham som fx. “hej du, hvor har du mon gemt dig, kan du huske mig?“. Dette er en undskyldning forklædt som en flirt. Vend den lige inde i dig selv. Hvordan ville du tænke, hvis du modtog den type besked. (Åhhhhh Christ, hvor er han dog desperat, giv mig lige lidt tid)

Du skal ikke nævne hans forsvinden, hold din besked helt simpel og skriv fx. “jeg har haft en fantastisk weekend i sommerhus. Hvordan har din weekend været? eller skriv til ham “Jeg så den sjoveste film i går i biografen og kom til at tænke på dig“. Det du skriver, må ikke være bebrejdende eller vise nogen form for desperation. Det skal være en helt uskyldig “icebreaker”.

Hvis han ikke svarer, så er det svar nok til dig!

Hvis hans svar er kort og køligt, så er han ikke interesseret i dig. Måske besvarer han dit spørgsmål, men han stiller ikke noget spørgsmål tilbage eller engagerer sig. Han er bare høflig.

Hvis han er modtagelig for din besked, er det skønt. Måske kan I får tingene tilbage på sporet, hvis du er klar til at fortsætte forholdet uden anklager og vrede men med en renvasket tavle. Hvis du ikke selv siger noget om dette, så er der store chancer for, at du måske får en lille undskyld fra ham. Ligegyldig hvilken undskyldning han kommer med, så forsøger han at give udtryk for, at han er ked af sit stunt. Lad det ligge!

Hvis hans forsvinden bliver en vane, så er det røde flag hejst og det er et stærkt signal til dig om, at han ikke er forelsket i dig og så trækker du dig.

Læs også: Sådan føles ægte kærlighed

Leave a Reply