’Min historie’ beretter om en empatisk, amerikansk førstedame, der står ved sine rødder i South Side, og som gennem sit liv har formået at gøre en forskel for de mange mennesker, hun har mødt på sin vej. Michelle Obama har skabt sin historie og giver dig en guide til, hvordan du kan skabe din historie.

Når smudsomslaget pilles af, gemmer der sig en fin indbundet journal, hvor du udfylder siderne med alle dine ærlige erindringer. Bogen er lavet til selvreflektion og vil være en følgesvend i processen hen mod at erkende styrken og potentialet i din egen historie. Brug Min historie guiden til at finde dig selv og forstå dig selv.

Reklame: Du kan købe den hos SAXO. 

Min historie vil jeg altid have med mig

Min historie, en guide til at skrive din egen historie, er baseret på Michelle Obamas erindringer fra bedst sælger-biografien om førstedamen. Den guider dig på opdagelse i din egen historie. Du kan følge og besvare spørgsmålene fra ende til anden eller hoppe frem og tilbage, mens du reflekterer over din egen og din families historie, dine mål og udfordringer, hvad der gør dig glad og bringer håb og hvilken fremtid, du ønsker for dig selv og dine nærmeste. 

Se min Top10 over fagbøger om kærlighed

Min proces med selvreflektion

Jeg har kastet mig ud i processen og er i gang med selvreflektion. Jeg har tilføjet de tre hobbyer, som jeg gerne vil lære her i livet. Jeg har udfyldt siden om, hvordan jeg holder mig sund og rask.  Jeg har udfyldt siden om, hvilke fem bøger, jeg var mest glad for som barn og har lavet en liste med mine tre bedste egenskaber, som har gjort mig kvalificeret til en bestemt udfordring, hvor jeg virkelig er lykkedes. 

Jeg er vild med indholdet af bogen, som vil tage noget tid at udfylde. De små brikker i “puslespillet”, skal lægges stille og roligt. Jeg har brugt tid på de sider, der handler om en specifik oplevelse, hvor nogen ødelagde min drøm, fik mig til at skrue ned for mine forventninger og fremkaldte nogle specifikke følelser. Det er stærkt at sætte ord på. 

Din historie er din selvreflektion

Vi behøver ikke huske alting, men alt, vi husker, har en betydning. Dette er blot et af førstedamens citater i bogen. Du finder mange af dem undervejs og de er netop gode til din selvreflektion. De færreste af os har haft tid til at føre dagbog i vores voksne liv.

I denne fine og interessante notesbog tilføjer du erindringer fra dit liv, efterhånden som du husker dem bedst. Hvis du ikke definerer dig selv, vil du hurtigt og upræcist blive defineret af andre. Husk på det, skriver Michelle Obama i bogen. Du kan netop definere dig selv meget enkelt ved at følge guiden. 

Læs også artiklen Selvkærlighed kan læres

Michelle Obama – Min historie

I den bundærlige og bedst-sælgende biografi Min historie, fortæller USA’s tidligere førstedame om en kærlig opvækst i det raceblandede middelklassekvarter på Euclid Avenue, skolegang og uddannelsen til advokat på Princeton University og Harvard Law School, hvor sorte var en minoritet. Her møder hun den karismatiske jurastuderende Barack Obama, som hun forelsker sig i.

Reklame: Min historie findes som lydbog, e-bog og indbundet roman og kan også købes hos SAXO

Vi kan alle lære af Michelle Obama og Min historie

Erindringerne fra Michelle er sat sammen til en fascinerende historiefortælling og rummer dybe refleksioner fra præsidentfruen. Hun inviterer læserne ind i sin verden og i de oplevelser, der har formet hende siden barndommen.  Med ærlighed og humor beskriver hun sine sejre og sine skuffelser, både de offentlige og de private, og fortæller hele sin historie, som hun har oplevet den. Det er varmt, klogt og åbenhjertigt fortalt fra huset på verdens mest kendte adresse. 

MIN HISTORIE en usædvanlig personlig beretning

Det lå ikke i kortene, at Michelle Obama skulle være præsidentfrue i Det Hvide Hus. Et liv fyldt med politik var ikke det, hun stræbte efter. Kærligheden slog ned og der var ingen vej tilbage.
Michelle Obama er en af vor tids mest ikoniske kvinder. Som USA’s første afroamerikanske first lady – var hun med til at skabe det mest imødekommende og rummelige Hvide Hus i historien.

Michelle Obama har formået at ændre den måde, familier i USA stræber efter et sundere og mere aktivt liv. Hun stod ved sin mands side, da han førte Amerika gennem nogle af de mest dramatiske øjeblikke. 

Førstedamen og verdens mest magtfulde mand

Bogen er fyldt med med anekdoter og selvransagelse, som bidrager til en levende biografi om en stærk kvinde. Førstedamen arbejder stadig med kvinders rettigheder, velgørenhed og er fokuseret på børn og unges velfærd. Michelle Obama fortæller ærligt om hormonbehandlinger på grund af barnløshed, som endte lykkeligt med to smukke og dygtige døtre. Hun beretter om en hektisk tid i en børnefamilie, som var presset af politik og sladder i pressen.

Den tidligere førstedame tog sin mands præsidentperiode fra 2009-2017 meget seriøst og indgik i det politiske arbejde på sin egen måde. Barack Obama har i 2020 udgivet sin selvbiografi “Det forjættede land”, som er et personligt indblik i sine år i embedet som Amerikas præsident. Det amerikanske par, vil for evigt, blive mindet hos mange af os.