Kvinder, der elsker for meget, stoler ikke på eget værd og kan derfor have svært ved at få kærligheden til at fungere.  At elske for meget kommer til udtryk som manglende selvværd, stor usikkerhed og omklamrende adfærd.

Når du mister dig selv

At være needy, er et andet ord for at elske for meget. Oversat betyder needy at være trængende. Kvinder, der elsker for meget, er trængende, de trænger nemlig selv til at blive elsket. De trænger til kærlighed og søger en godkendelse af at være nok. 

Kvinder, der elsker for meget, mister sig selv i parforhold,går hele tiden på kompromis og glemmer  egne behov. Det er svært at få kærligheden til at fungere, savnet efter at føle sig elsket, godkendt, ønsket, tiltrækkende og savnet er stort.

Er du en kvinde, der elsker for meget?

 1. Mere end en gang, har du involveret dig i en mand, som ikke var i stand til at forpligte sig og du har hver gang inderligt håbet på, at han ville ændre sig.
 2. Du bliver overvældet af ensomhed, når du ikke er forelsket eller er I et forhold. Du kan ikke holde ud at være alene. Du nyder ikke dit eget selskab.
 3. Mere end én gang har du været i et forhold med en mand, som ikke var god for dig, for det var bedre, end at være alene.
 4. Du er bange for, at du aldrig vil finde et meningsfuldt forhold, som bygger på ægte kærlighed.
 5. Du forsøger meget hårdt på at være den person, som din partner ønsker, du skal være, eller som du tror, han ønsker. Du er en pleaser.
 6. Du er villig til at opgive dine egne ønsker, drømme og behov til fordel for hans. Du er villig til at vige fra dine egne værdier.
 7. Når du er forelsket, ser du kun det, du ønsker at se. Din intuition taler til dig, men du vælger at overhøre den. Du fordrejer virkeligheden for at dæmpe din panik.
 8. Du har oplevet flere gange, at du var den eneste i forholdet, som var forelsket.
 9. Du påtager dig ansvaret for, at jeres forhold skal overleve. Du holder jeres forhold kørende.
 10. Du ved godt, du er krævende, kvælende, klæbende og for meget i jeres forhold.

Selvværd, selvkærlighed og selbevidsthed begynder hos dig selv!  

Bliv bevidst om, at du er en kvinde, der elsker for meget

Bliver du bevidst om, at du elsker for meget, kan du ændre på dit mønster i kærlighed og lære at forstå dig selv. Hvis du vil væk fra at elske for meget, kræver det selvforståelse og grundigt arbejde med dig selv. Du har en adfærd og et tankemønster, som er skabt i din barndom, hvor du oplevede, at du ikke var nok.

Du er blevet en kvinde, der elsker for meget, fordi du mangler selvværd. Du tænker mere over, hvad andre ønsker, end hvad du selv ønsker. Med andre ord, hvis du ikke vil være kvinde, der elsker for meget, skal du slippe dine mønstre og begynde at søge mænd, som virkelig vil dig i stedet for dem, der ikke vil dig.

Selvværd kan styrkes igennem livet

Du skal leve dit eget liv, dyrke din selvkærlighed, dit selvværd og finde det i dit liv, som gør dig glad og tilfreds. En god mand søger en levende kvinde, der hviler i sig selv, har selvtillid, lever sit eget liv og nyder det. Han tiltrækkes af denne type kvinde, fordi hun har nok i sig selv og fordi, han vil kunne finde ro, lykke og glæde uden at skulle være på vagt. Måske har du brug for terapi til denne svære del. 

Læs artiklen om Kærlighedsgudinden

Hvorfor blev jeg en kvinde, der elsker for meget?

Du har en bagage med dig i livet. Det har vi allesammen. Du savner opmærksomhed, du er i underskud og du er nærmest barnligt klæbende. Når du er omklamrende og needy, handler det om, at du ikke har lært at knytte dig rigtigt til et andet menneske, da du var barn. Det tager du med dig ind i voksenlivet.

Du bliver ukritisk, lader dig nøjes med, bliver desperat og ivrig for at finde kærligheden i den form, du tror, den kommer i. Du bliver skuffet gang på gang og tror, det er noget indeni dig, der er forkert, at du er forkert.

Disse tegn ses ofte hos kvinder, der elsker for meget

 1. Du er blevet i et forhold med en krænkende partner eller en narcissist
 2. Du er panisk angst for at blive forladt, så selv den mindste afvisning kan få dig til at føle dig helt til hundene.
 3. Du har jagtet den perfekte mand, som har afvist dig og desparat forsøgt at gøre ham interesseret i dig. Du forstår ikke hans afvisning.
 4. Du har været i forhold med gifte mænd og drømt om, at han ville gå fra sin kone til fordel for dig.
 5. Du er meget jaloux og besidderisk i et forhold
 6. Du vælger ofte at forsømme dine børn, din familie, dine venner for at være sammen med ham, du er forelsket i. 
 7. Du tjekker op på ham, hvor han er, om han taler sandt og hvem han tidligere har været i forhold med. Du udspionerer ham. Du tæller minutterne, fra du har sendt en besked, til han har læst den og svarer på den. Du er desperat, hvis han ikke svarer.
 8. Du føler dig overvældet og magtesløs, når du bliver forelsket. Det er som om, du bliver forhekset og mister din evne til at træffe gode valg.
 9. Du tænker og drømmer konstant om ægte kærlighed, både når du er i forhold og når du er single. Så længe du kan huske tilbage, har du fantaseret om romantik.
 10. Du har altid sex på første date, for han skal jo mærke, at du vil ham.

Slip fortidens spøgelser

Det handler i virkeligheden om den måde, du mødte verden på, at du ikke blev elsket ubetinget som barn af dine forældre. Du skulle være på en bestemt måde, for at du mærkede dine forældres kærlighed. Måske følte du dig altid kritiseret som barn, gjort til grin og skamme eller nedgjort for det, du stod for.

Du tror nu selv på, at du er nød til at være en anden, end den du er, for at få kærligheden ind i dit liv. Derfor er du så optaget af, hvad din partner tænker om dig. Du er needy efter anerkendelsen, du er kvinde, der elsker for meget for at få kærlighed retur.

Læs også artiklen om ægte tegn på kærlighed

Usikkerhed er ikke tiltrækkende

Der findes også mænd, som er i underskud på kærlighedskontoen, hvor du oplever ham som værende ekstremt needy. Han vil måske stå med et par bedende og påtrængende hundeøjne, eller han vil overrumple dig og læsse hele sin utilstrækkelighed af på dig. Kan du se, hvad jeg mener og har du mon oplevet sådan en needy mand? Der er ikke noget tiltrækkende ved et menneske, som kun ønsker at få sine egne behov dækket.

Dette er en reklame. Det vil sige, at jeg tjener en lille kommission, hvis du køber bogen ved at anvende linket. Når du klikker og køber fra et link eller et banner her på sitet, støtter du min blog med et par kroner og det sætter jeg naturligvis stor pris på. Der linkes udelukkende til webshops, som jeg kan stå inde for.

Læs bogen om kvinder der elsker for meget

Psykolog og familierådgiver Robin Norwood giver sin læser indsigt i uhensigtsmæssige kærligheds- og følelsesmønstre, som Kvinder der elsker for megetstammer helt tilbage fra barndommen. Gennem cases lærer forfatteren dig, hvordan du kan skelne mellem gode og dårlige mønstre, og ikke mindst hvordan du kan ændre dem. “Kvinder der elsker for meget” er til den, der gerne vil have mere ud af (kærligheds)livet og lære ikke at gå for meget på kompromis med sig selv. Køb bogen her igennem Saxo

Når kærligheden kammer over

Når kærligheden kammer over

En anden suveræn titel om kvinder, der elsker for meget er ‘Når kærligheden kammer over’ af Heidi Korsgaard. Bogen giver dig 4 historier om forskellige handlemønstre i kærlighed. Den ene historie handler om en mand, der ikke kan leve uden et forhold. De tre andre historier giver dig 3 kvinders fortællinger om at give sig selv helt og ikke få noget igen. Er du en kvinde, der elsker for meget, vil jeg absolut foreslår dig at læse denne bog. Køb bogen hos Saxo