Har du været udsat for ghosting? Du møder en dejlig mand, I har fantastisk kemi og alt går i den rigtige retning. Du tror, at du har et forhold til manden, for I har set hinanden 5 gange og har haft fantastisk sex. Pludselig forsvinder han ud af dit liv, som havde han aldrig nogensinde eksisteret. Du har ingen idé om, hvorfor han pludselige ikke længere kontakter dig. Du ringer og skriver til ham, for at sikre dig, at han ikke har været ude for et uheld.

Ingen forklaring, intet svar, ingen afslutning

Efter et stykke tid, hvor du stadig ikke får svar på dine bekymrede beskeder, bliver dine henvendelser vrede og du forlanger, at han giver dig en forklaring på sit forsvindingsnummer. Der er stadig ikke noget svar og endelig indsér du, at forholdet mellem jer er slut. Han er forsvundet ud af dit liv uden nogen forklaring. Dette kaldes ghosting i den moderne digitale verden. 

Ghosting er blevet moderne

Når du dater en mand og han pludseligt helt uden varsel eller forklaring forsvinder som et spøgelse, og du ikke længere får svar på dine beskeder eller opkald. Det er ghosting. Udtrykket at blive ghosted er altså en afslutning uden en afsked. I den moderne dating verden foregår kommunikation gennem sociale medier, dating apps, messenger eller sms, hvor du benytter dig af diverse emojis 🍆🍒 og symboler for at forklare, hvad du tænker på og tænder på.

Ghosting gør ondt

Udtryksformen er mindre nærværende og mere udfordrende. Selvom manden er et dannet menneske, er han ikke opdraget til at opføre sig anstændigt i den digitale verden. Som kvinde må du derfor selv gætte dig til, at interessen er forsvundet, når han forsvinder fra alle kommunikationsplatforme og ikke længere svarer dig. Han ghoster dig. Jeg er enig, det er modbydeligt og sårende, jeg har selv prøvet det. 

Læs også artiklen: Slip desperationen

Din reaktion på ghosting

Du forløser nu din vrede ved at skrive ham grimme beskeder, hvor du kalder ham uansvarlig, følelseskold og alt muligt andet. Du stiller samtidig en masse spørgsmål i dine beskeder. Du føler dig afvist, forladt og uendelig trist. Hvordan kunne det her gå til, har du virkelig taget så meget fejl af situationen? Du vil bare gerne have et svar på hvorfor.

Det virkede så oprigtigt

I var jo gode sammen og det var gengældt, du er overbevist om, at det var gengældt. Din bedste veninde prøver nu at overbevise dig om, at det ikke er noget, du har gjort forkert, men hvordan kan hun vide sig sikker på det? Du har ikke fået svar og du har ikke fået en rigtig afslutning på jer to. 

Dating efter ghosting

Du får på et tidspunkt lyst til at prøve dating igen, men du føler dig skræmt af at skulle vise din sårbarhed til et ny mand. Du kigger på din dating app på telefonen og ønsker virkelig, at du turde tage springet ud i en gåtur med ham den søde på billedet foran dig. Men hvad nu hvis det her sker igen? Hvad nu, hvis du begynder at føle dig forelsket i en ny fyr og kan se en fremtid med ham og han så pludselig trækker sig og ghoster dig på samme måde?

Bebrejd ikke dig selv

Hvordan kan du nogensinde stole på nogen mand igen, når du ikke ved, hvem der har skylden for det sidste brud. Var det dig? At skylde skylden på dig selv eller på ham, der pludselig forsvandt, er ingen hjælp. Du finder aldrig ud af, hvad han tænkte, da han besluttede sig for at ghoste dig. Der kan nemlig være mange grunde til, at manden pludselig valgte at forsvinde helt.  

Læs også artiklen: Går han mon fra sin kone?

Hvorfor vælger han at forsvinde

Manden har, ligesom dig, haft både gode og dårlige forhold, inden I to mødte hinanden. Alle hans tidligere forhold har formet hans indre personlige tanker om, hvordan kærlighed bør være. Det handler ikke kun om romantiske forhold, men det handler om enhver interaktion, han har haft med andre mennesker, som alle har lært ham en lektie og gjort ham til den, han er i dag. Hans livserfaringer skaber et billede af, hvordan han mener, kærlighed bør være. Hvis jeres forhold ikke stemmer overens med billedet i hans tanker, vil han ikke holde fast i jer to.

Hans erfaringer med kærlighed spænder ben

Det har måske slet ikke noget med dig at gøre. Han har lært at stole på eller ikke stole på kvinder gennem hans oplevelser i livet.  Du kan ikke kontrollere andres tillid, men du kan kontrollere din egen. Det kan være klogt at arbejde med din tillid, for hvis du ikke gør det, kan du ubevidst komme til at virke bitter, mistænksom eller endda vred, når du begynder at gå ud med en ny mand. Denne adfærd kan skubbe en ny dejligt mand væk eller i værste fald medføre, at du tiltrækker mere af alt det, du allermindst ønsker dig.

Hvordan dater du efter ghosting?

Der er et par gode vaner, du kan ændre for dig selv, så genfinder din selvtillid og ikke føler dig sårbar: 

  1. VÆLG klogt, når du vælger din næste kæreste. Har han været i lange forhold tidligere, eller er hans længste forhold blot et par måneder?
  2. Bliv sikker på, hvad du vil have og gå så ud på dates, der stemmer overens med dine ønsker. Lad dig ikke nøjes med “han kan sikkert ændre sig en dag, hvis han elsker mig nok…“. Nej, det kommer ikke til at ske.
  3. Husk altid, at en mand, der siger, at han ikke er på udkig efter et forhold, han faktisk ikke søger et fast forhold. Han mener det, han siger. 
  4. Vær opmærksom på, om I flytter jer i forholdet og vær ærlig overfor dig selv, om du kan se jer to sammen i fremtiden. Når du er ærligt overfor dig selv, forhindrer du dig selv i at falde tilbage til dine gamle romantiske fantasier om et forhold. Du holder i stedet dig selv fast i nuet.  
  5. Husk på, at en mand ALDRIG er tre skridt foran dig i jeres relation. Han går ikke rundt og forestiller sig et hvidmalet stakit foran drømmevillaen eller hvordan jeres fælles børn vil se ud. Han nyder simpelthen sin fjerde date med den pige, han er ved at lære at kende. 
  6. Det er dit eget ansvar at beslutte, hvornår du kan håndtere sårbarheden ved at være fysisk i et nyt forhold. At være fysiske sammen og have sex skal have lov til at ske naturligt og ikke være knyttet til for mange regler, der får dig til at føle dig mere sikker på at gøre det. Hvis du tænker, at du bliver helt ødelagt, hvis I er fysiske sammen og han så efterfølgende aldrig ringer tilbage til dig, så bør du arbejde meget med denne frygt. 

Læs også artiklen: Til døden os skiller eller?

Før du begynder at date igen

Hvis du ønsker, at din mand skal ærlig overfor dig, skal du være en kvinde, som en mand kan fortælle noget til og være ærlig overfor. Jeg kan ikke understrege dette nok. Hvis I har en dyb og personlig samtale, hvor din mand betror dig, at han snød sin x-kæreste, er din reaktion på denne personlige fortælling meget vigtig. Hvis du bliver oprørt og kræver at vide, om han ser en anden, mens han er sammen med dig, hvis du græder og gør det hele til en historie om hæder og ærlighed, gør det til en historie, der handler om dig, hvad tror du så vil ske næste gang, han vil betro dig noget?

Lad aldrig ghosting spænde ben

Næste gang vil din mand nok overveje et par gange og være fristet til at lyve eller ikke fortælle dig det. Nu er det 100% op til mandens personlige karakter, hvad han rent faktisk gør. Dine chancer for, at han fortæller dig sandheden, øges drastisk, hvis han ved, at du er en ærlig og reel person, som han kan dele sine personlige tanker med. Samtalen skal resultere i, at I to kan håndterer alt, som det par, I håber at blive en dag. Lyt fuldt ud og med et åbent sind og hjerte. Lad det handle om, at du er der for ham, når han er i en sårbar position. Lad ikke det hele dreje sig om dine følelser og reaktioner. 

Læs også artiklen: Sådan føles ægte kærlighed

Vælg ikke den nemme løsning

Det sidste, jeg vil nævne, er at være opmærksom på din kommunikations proces. Vi bruger sms’er alt for ofte til at danne grundlaget for vores nye forhold, og det er lidt som at bygge et nyt hus af halm. Husk altid, at bare fordi du KAN sende en sms til ham, betyder det ikke, at du skal. Gør ikke din kedsomhed til hans ansvar. Prøv at respektere hans tid og forvent det samme tilbage.

Mænd taler ikke så meget som kvinder

Gør dine samtaler til noget, han ønsker at være en del af. Hvis I taler i telefon, så vær opmærksom på, om han blot er dannet og griner høfligt, eller om han er aktivt involveret i samtalen. Mænd taler ikke ligeså meget som os kvinder, det ved vi. Det er måske en god idé at beslutte, hvor længe du vil tale med ham på forhånd og overholde tidsfristen. Manden i den anden ende, har måske mere lyst til at svare, når du ringer, hvis han ikke på forhånd forventer, at han skal sætte en time af til dig.

Kan du blive bedre til dating? 

Du får mere selvtillid i dating, hvis du følger de gode vaner. Du kan være sikker på, at du vil give værdi til et nyt forhold. Det handler ikke alene om fysisk tiltrækning, ergo har du mindre usikkerhed og færre bekymringer. Hvis en mand ikke ringer tilbage, ved du, hvordan du kommer videre. Du ved, hvordan du hviler i dig selv, så du kan finde en mand, der har lyst til at holde kontakten.

Du overlever ghosting

Du vil leve mere i nuet, nyde hvert trin i dating og slippe fokus på fremtiden. Du vil træffe bedre valg af mænd, fordi du vil se mænd for, hvem de er lige nu. Ikke for hvem de kan blive i fremtiden. Du vil nyde at lære din mand at kende, fordi du er fuldt til stede her og nu. Du vil slippe tanken om dine imaginære fremtid med ham. Du vil være fri til at være en glad og selvsikker kvinde, fordi du gør det fantastisk. Du ved, at du ikke er afhængig af nogen mands handlinger, for at du er lykkelig. 

Kh Sofie