Går han fra sine kone, eller bliver det aldrig os to? Du skal vide, at du ikke er den eneste kvinde, der er ulykkelig forelsket i en gift mand. Hver dag søger mange kvinder efter svar på netop dette spørgmål, om han går fra sin kone.

Inden du læser videre, skal du vide, at du ikke dømmes, fordi du har forelsket dig i en gift mand. Der er flere årsager til, at du er havnet der, hvor du er i dag. Kærlighed er ikke kun lyserøde skyer, kærlighed kan være barsk og brutal, når vi falder for en partner, der ikke er tilgængelig. Hvis du er forelsket i en gift mand, er det vigtigt, at du ved, hvad du går ind til. 

Bliver han, eller går han fra hende?

Intet forhold kører på skinner hele livet igennem. Der vil være store og små udfordringer i alle kærlighedsforhold. Vi udvikler os hele tiden og de behov vi mærkede, da vi fandt sammen i et parforhold, kan ændre sig meget i takt med forholdets faser. Men at være den kvinde, som er akilleshæl i en anden kvindes forhold, det giver stof til eftertanke.

For af de ting, der sårer et menneske mest, rangerer utroskab i ægteskabet højt på listen. Det er ikke uden omkostninger for den anden kvinde, hvis den fundamentale del af ægteskabet, tilliden og den følelsesmæssige troskab bliver skadet på grund af jeres affære. 

Læs artiklen om Tegn på ægte kærlighed

Statistik om utroskab

Hvad siger statistikkerne om utroskab og sker det nogensinde, at han går fra sin kone og vælger sin elskerinde? Mindre end fem procent af utro mænd forlader deres hustru for at være sammen med den kvinde, de har en affære med? Selv om han fortæller dig, at han er desperat, ulykkelig i sit forhold, ikke elsker hende længere og at han vil forlade hende, så siger statistikken om utroskab, at det gør han ikke. 

Han fortalte mig, hvor vild han var med mig, hvor fantastisk jeg var og vi talte om en fremtid med børn sammen. Han overnattede hos mig flere gange om måneden, hvor vi spiste ude og havde magisk sex den halve nat.

Jeg følte mig elsket og begæret. Jeg var sikker på, at vi skulle være sammen for evigt. Han skulle bare lige have tingene på plads derhjemme med konen og børnene. Der gik to år, før jeg forstod, at det aldrig ville komme til at ske. Det er ti år siden nu. Han er stadig gift med konen i dag.”

Lizette 44 år. 

Han går fra sin kone, hvis han ønsker dig

Mænd er klar til at gå til verdens ende for det, de virkelig ønsker i livet. Hvis en mand ønsker at være sammen med dig og dele resten af ​​sit liv med dig, vil han gå målrettet efter det. Så det betyder ikke noget, hvor mange gange han siger til dig, at han vil forlade sin kone, det er jo bare ord. Handlinger taler langt højere. Ægte kærlighed er handlinger.

Hvis han virkelig ønskede dig, ville omkostningerne, afstand eller familiemæssige udfordringer ikke have nogen betydning for at nå dig. Han ville gøre alt. Groft sagt, hvis han nyder samvær og sex på sidelinjen med dig og forbliver gift med sin kone, så skyldes det, at du ikke er så vigtig for ham, at han er villig til at ændre sit liv for dig.

Når du stopper forholdet

Hvis du endelig besluttede dig for at stoppe jeres forhold, ville han med stor sandsynlighed stadig blive i ægteskabet og sikkert erstatte dig med en anden. Han tænker kun på at dække sine manglende behov. Det er den barske sandhed.

Årsager til utroskab

Der kan være flere årsager til utroskab. Et parforhold, der har varet i mange år, kan komme ind i et dødvande i perioder. Det handler om, at du som menneske kører lidt træt i det lunkne derhjemme. Der er stabilitet, tryghed, masser af rutiner og pligter. Spændingen er der ikke længere. Pludselig vækkes noget til live i form af en betagelse, en lyst eller en forelskelse, selvom forholdet derhjemme egentlig kører ok.

Han kigger forbi hver uge til en kop kaffe og så snakker vi bare om alt muligt i timevis. Hver anden uge kommer han oftere og bliver her længere, men han overnatter aldrig. En gang imellem ender det med et hurtigt knald på sofaen, men det sker ikke hver gang. Det gjorde vi noget mere, da vi lærte hinanden at kende for seks år siden.

Han hjælper mig ofte med det praktiske. I går brugte vi hele dagen på at tilslutte et anlæg, som jeg har købt af ham. Det var vild hyggeligt. Så dansede vi til gode gamle danske klassikere og kyssede lidt. Jeg har spurgt til, hvorfor han ikke bare smutter fra det derhjemme, men får ikke et svar, jeg kan bruge til noget.

I går gik han derhjemme og arbejdede på at lægge fliser i deres hus. Hun kaldte ikke engang, da de skulle spise, men lod bare en tallerken stå på bordet til ham. De har ikke rigtig noget sammen. Men alligevel fortalte han mig, at de havde været i outlet i ferien og der havde han købt for 10.000 kroner nyt tøj til hende.

Marianne 51 år 

Hvorfor utroskab ikke bliver til skilsmisse

Der er flere årsager til, at utroskab ikke ender i skilsmisse. Nok er han begejstret for jeres nærvær, sex og dybe samtaler og han mærker også en voldsom forelskelse. Måske har han en dyb religiøs overbevisning om, at ægteskabet er helligt og for evigt. Måske tænker han på de økonomiske konsekvenser, børnene, vennerne, boligen, opsparing og alle ejendele, der skal deles. Måske er der et stærkt kald om at bevare sit image som lykkelig familiefar. 

Han er forsynet derhjemme

Hvis han hadede sin kone, ville det hele være nemmere. Det gør han sjældent. Han har det måske endda som blommen i et æg derhjemme, et liv med venner, børn, fritidsinteresser, overskud i økonomien til at købe det, han ønsker sig og masser af gode dage med familien. Konen er nem at leve sammen med og han holder stadig af hende samtidig med at han er forelsket i dig. Han ønsker virkelig ikke at såre hende, for hun elsker ham højere end noget andet. Han har dårlig samvittighed og er ikke stolt af situationen, men livet giver ham spænding og tilfredsstiller ham. Mænd bliver for tryghedens skyld.   

Mænd, der forlader deres kone

For en mand kan det være tabu belagt, at han ikke kan få livet med sin kone til at fungere, så derfor går han ikke bare. Med sin krybdyrhjerne og sin maskuline konflikthåndteringsmetoder, vil han gerne løse sine problemer selv. For en mand svarer skilsmisse til, at han ikke kan gøre konen tilfreds. En affære er ikke altid et nej til den faste partner, men mere et ja til det nye og spændende.

Når manden har en affære

Mænd bliver tiltrukket af erotisk energi, en fræk flirt , som kan føre til forbudte fantasier, hemmelige længsler og et pludseligt opstået begær. Det opstår ud af det blå og er ikke noget, manden nødvendigvis går rundt og planlægger. Måske har du forført ham på en helt ny måde og måske har han fortalt dig, at han aldrig før har oplevet noget, som var så fantastisk.

Det var en helt særlig følelse, som jeg aldrig tidligere har prøvet. Han var så intens, når vi var sammen, vi spildte ikke et sekund af vores dyrbare tid. Vi kørte ud i landet, holdt i hånden, spiste på dyre restauranter, kyssede og havde lidenskabelig sex. Jeg længtes efter, at vi kunne falde i søvn i hinandens arme, men han skulle altid hjem til familien. Når hun ringede, så tog han telefonen og talte sødt til hende. I de minutter var jeg usynlig.

Jeg mindes ham sige: “Jeg må hellere køre hjem, inden hun bliver sur”. Efter fem måneder var han stadig hendes mand og jeg trak mig helt. Det gjorde ondt, men jeg oplevede ikke, at han kæmpede for os to. Til mig sagde han, at jeg ikke kunne forvente, at han skulle afslutte sit lange ægteskab så hurtigt. Han er stadig sammen med hende i dag. Det er nu to år siden.

Sofie 46 år

Mænd, der forlader deres kone 

Vidste du, at din mand var gift, da du begyndte at se ham? Var han ærlig overfor dig, eller løj han, og fandt du ud af sandheden senere? Hvis han løj for dig, hvordan vil du så nogensinde have tillid til ham, hvis han bliver din? Og endnu vigtigere, hvis han i øjeblikket bedrager sin kone med dig – hvad får dig så til at tro, at han ikke vil gøre det igen imod dig? Hvis han bliver din, kan du så nogensinde stole på ham?

Lær artiklen: Hvordan bliver jeg en kærlighedsgudinde

Hvordan omtaler han sin kone

Taler han respektfuldt om konen og er han ærlig om, hvorfor han ikke længere ønsker at være sammen med hende? I så fald er det et tegn på, at han respekterer kvinder og sandsynligvis er ærlig overfor dig.  Men hvis han lægger al skylden på konen og taler respektløst om hende, kan det være et tegn på, at han ikke værdsætter kvinder, og han er heller ikke i stand til at være ærlig. Forestil dig, at du var hans kone – ville du så gerne omtales på samme måde?

Angiv en tidsfrist for jeres forhold

Hvor længe er du parat til at være den anden kvinde? Fastlæg en tidsramme for, hvornår han skal forlade sin nuværende kone for at være sammen med dig – og tag dette op med ham tidligt i jeres forhold. Fastlæg allerede nu, hvor længe han må bruge på at afslutte sit ægteskab og komme videre i sit liv. 

Hvis han ikke giver dig en klar tidsramme, eller han gør det, men så ikke efterlever det – skyldes det, at han ikke har til hensigt at forlade sin kone og bare holder dig hen, så længe han kan. Det har vist sig, at hvis en gift mand ikke forlader sin kone indenfor de første tre måneder af en affære, vil han ikke gøre det senere. 

Forsvarer du hans handlinger? 

Som forelsket kvinde i en gift mand, er du sikkert god til at undskylde og forsvare hans handlinger. Du vil gerne overbevise dig selv om, at det du gør, er det rigtige. Går du på kompromis med dit hjerte? Ønsker du dybest set at have et fast forhold til manden og forsvarer du nu hans handlinger? Kan du genkende disse sætninger, som noget af det, du undskylder hans handlinger med? 

  1. Han er jo ikke lykkelig i sit ægteskab, men økonomisk kan han ikke gå fra hende lige nu. De deler jo alle udgifter i dag, så han har simpelthen ikke råd til at gå. 
  2. De deler ikke længere soveværelse og har intet intimt sammen. Han kalder forholdet dødt, for han tænder ikke længere på hende. Han har aldrig før prøvet sex på den måde, vi har sex sammen.
  3. De har lovet hinanden at blive sammen til efter datterens konfirmation om halvandet år. Det er vel fair nok.
  4. Jeg føler virkelig, at han vil mig. Jeg er den, han ringer til, når han har brug for nogen at tale med. 
  5. Det vi har sammen er helt unikt og jeg har lært at leve med, at han også har sin kone. En skønne dag får han vel nok af hende, når vi har det så godt sammen her.
  6. Jeg må ikke skrive eller ringe til ham, men han kigger ofte forbi til en kop kaffe og så sludrer vi i flere timer. Han er virkelig god at snakke med om alt muligt. 
  7. Han vil ikke love mig noget lige nu, han leder efter det rette øjeblik. Hvis det ikke var for hans børn, ville han være gået, siger han.
  8. Jeg har endelig mødt den eneste ene efter så mange dårlige mænd i mit liv. Tanken om at give slip på ham gør alt for ondt. Vi deler jo alle vores tanker om fremtiden. Det er så ægte.

Du sætter dit liv på standby? 

Når en kvinde er ulykkelig forelsket i en gift mand, ofrer hun ofte sine venner, sin familie og sin chance for et forhold med ægte kærlighed. Hun sætter sit liv på stand by. Det bliver til fødselsdage, jul og nytår alene. 

Følelser har større styrke end fornuft, det kender du sikkert. Hvis du er midt i en affære lige nu, så bør du tjekke op på dig selv. Er det her, hvad du ønsker med dit liv? Har du sat det hele på standby, fordi du så brændende tror på, at I to er skabt for hinanden. Lader du dig nøjes med lidt, når du kunne få det hele? 

Måske er det tid til at se indad og tjekke op på dine behov, drømme, ønsker og længsler. Vil denne gifte mand nogensinde kunne give dig det, du i virkeligheden drømmer om?