Et forhold kan være givende på alle måder, men kan også åbne op for læring om livet. Måden, du har oplevet kærlighed, grænsesætning, skyld og skam i barndommen, tager du med ind i dit voksne parforhold.

Et forhold til et andet menneske skubber til din selvforståelse og dine empatiske evner. Når du indgår i et parforhold, vælger du kærligheden og tosomheden frem for ensomheden.  Du vælger nærvær, venskab, modspil, forståelse, fælles drømme og rummelighed, når kærligheden er gensidig og ægte.

Der er altid plads til udvikling

Det er ikke altid så enkelt, at indgå i et parforhold, fordi du skal stå ansigt til ansigt med jalousi, bagage fra tidligere forhold, frygt, følelser, konflikthåndtering og modstridende holdninger til værdier.  Mange parforhold sættes på prøve og ender i kamp, hvor nærhed, tryghed og empatisk forståelse udvikler sig til skyld og manglende medansvar. 

Forhold uden intimitet

Hvis du befinder dig i et forhold uden intimitet, kan der være tale om et usundt forhold. Intimiteten er vigtig i forholdet, for at I kan vokse sammen. Et forhold uden intimitet er sjældent værd at bygge på, for her deler I ikke nogen form for nærhed. Det er grundelementet i jeres parforhold, at I er intime sammen. Intimitet er både fysisk og følelsesmæssig, hvor begge dele er vigtige.

Min erfaring og indsigt fra parforhold

Jeg kommer med min bagage fra svære parforhold og forhold uden gengældt kærlighed. Jeg har været dygtig til at pege fingre og ignorere mit eget ansvar for lykken og kærligheden. Hver dag læser og lærer jeg nyt om selvkærlighed og kærlighed, som jeg gerne vil dele. Min indsigt kan blive din indsigt, når du læser med. Det er vildt at få en oplevelse af “nåååååå”, når du pludselig forstår menneskets naturlige mekanismer. 

Tag med på kærlighedens rejse med mig

Kærlig hilsen

Sofie