Et rebound forhold er et forhold, hvor du eller han kommer direkte fra et andet uafsluttet forhold. Ordet rebound kan oversættes til dansk som “bundet igen”. Du går fra en partner til den næste, uden at være alene i en periode imellem.

Læs artiklen: Slip kontrollen i forholdet og lad ham tage initiativ

Når et forhold slutter, kan det være svært at acceptere at kærlighedsrejsen er slut. For at undgå følelsen af tab, afvisning, tristhed eller sorg, kan du være blevet fristet til at springe lige ind i et nyt forhold, og således bliver det et rebound forhold. 

Hvorfor er rebound forhold svære?

Det kan være kompliceret at skulle mestre sine følelser alene, men perioden uden et forhold er vigtig, hvis du vil kærligheden. Du skal have tid til at bearbejde det hændte. Rebound forhold kan fungere, men ofte gør de det ikke og det kan gøre rigtig ondt på begge parter.

Har du været sammen med en partner, som lige er gået fra sit ægteskab og ind i et forhold med dig, kan du måske genkende nogle af de negative konsekvenser. Er du selv hastet videre og har undladt dig selv din sorg over tabt kærlighed, så ved du sikkert også, at du har været en unfair partner i det nye forhold.

Involvering uden følelser

Det er jo en klassiker, at man laver et one-night-stand eller udvider dette til en uge eller et par måneder. Man er sammen i en kort periode, hvor det føles rigtigt med den nye partner, velvidende at personen ikke er den rigtige på lang sigt. Læs artiklen om de sikre kærlighedstegn, hvis du er i tvivl om dit eget forhold. Dette er ofte starten på et rebound forhold. 

Du skal overveje, om du er i det nye forhold for at få en masse opmærksomhed og anerkendelse, eller om du er der, for at bygge et nyt forhold op. Det kan være fantastisk dejligt at bliver overøst med komplimenter og kærlighed fra et andet menneske, specielt når man er lidt i knæ. 

Et rebound forhold tilfredsstiller på kort sigt

Tager du dig selv i at tage kontakt, når du er ensom og trist. Det er så nemt at se dette udefra og så svært at stå i selv. Trænger du meget til kærlighed, så søger du en loyal partner, som vil tilfredsstille dine behov, når du trænger til lidt opmuntring. Men dette minder meget om en hundehvalp, du kan kalde på. 

En anden grund til et rebound forhold kan være, at du har lyst til at vide din x-kæreste, at du er helt ovenpå igen. Men det er ikke kærlighed, hvis det gør ondt. Det gør ondt, hvis du har behov for at vise din nye kærlighed frem for din x. Trangen til at vise sin nye kærlighed til venner og bekendte, kan godt være fuldstændig harmløs og forståelig. Men har du konsekvent brug for, at din x-kæreste skal se jer to sammen, så ligger der nogle uforløste følelser bag, hvor du nu tager en ny person ind som gidsel.

Er din rebound en kopi af din x

Nogle gange søger vi en person, der skal udfylde pladsen efter en x-kæreste.  Det kan være, at du møder en skøn rødhåret kok med fuldskæg, som skal tage pladsen fra din x, som også var rødhåret kok med fuldskæg. Din kærlighed var så stor til den rødhårede, at du klamrer dig til fortiden og tager personlige egenskaber og udtryk med ind i det nye forhold. Du tænker konstant på din x og savner det tidligere forhold. Du tænker endda på din x i meget intime situationer. Men i det lange løb bliver det meget svært at bevare den sande kemi og fysiske tiltrækning, for den nye rødhårede er jo ikke din x. 

Du inkluderer ikke din partner

I et rebound forhold er det du og jeg og ikke vi. Det ved du godt inderst inde. Du præsenterer ham ikke for familien og veninderne, for han er kun en midlertidige “fornøjelse”. Måske oplever du at være den, som forsøger at skabe en forbindelse, men som aldrig bliver mødt af din partner, fordi han ikke har nået at bearbejde sit tidligere forhold. Der findes desværre mænd og kvinder, som går fra det ene forhold til det næste og aldrig mærker efter. 

Negative konsekvenser ved et rebound forhold:

  1. Du går svækket ind i det nye forhold, modsat hvis du er styrket efter en periode med fokus på dig selv
  2. Du har en øget risiko for stor følelsesmæssig afhængighed og med-afhængighed
  3. Du er sårbar overfor narcissisten, som søger én partner, han kan manipulere
  4. Du kan have svært ved at kontrollere dine egne impulser og vil måske selv manipulere for kærlighed
  5. Du har en øget frygt for at blive forladt, som kan blive til angst for at være alene eller blive såret
  6. At springe sin sorgperiode over, kan være et tegn på, at du dækker over noget, der ligger dybere psykisk
  7. Det kan være svært at finde tillid til din nye partner i den fart

Oplever du, at han ikke inkluderer dig, så ved du, at du er et rebound forhold for ham. Det er ikke det værd. Der kommer aldrig ægte kærlighed ud af dette. Du vil altid være en 2’er og han vil næppe give dig det, du savner i et kærligt forhold. Lad dig aldrig nøjes med et rebound forhold.