Dating plus 40 er ofte anden runde i livet. Det kan være svært at navigere i kærlighed. Det kræver is i maven, mod, disciplin, lyst og ærlighed at gå efter et parforhold, hvor kærligheden sejrer. 

I dagens Danmark er vores første møde med det modsatte køn et par mere eller mindre vellignende fotos, måske suppleret af en kort beskrivelse om nogle personlige værdier. Allerede her skal du forholde dig til manden. Enten swiper du ham til højre eller til venstre. Du sorterer imellem mænd som en benhård beslutningstager og vælger her ud fra nogle personlige præferencer for et tiltrækkende ydre. Ham, der ikke lige øjeblikkeligt fanger dit blik, han bliver swipet til venstre (ref. Tinder).

Det er her, du skal forsøge at være rummelig og finde mod til noget andet, end det du plejer at vælge. Jamen, han er kun 2 cm højere end mig, han har cykelhjelm på sit profilfoto og han ikke er særlig god til at formulere sig skriftligt. Hvordan kan vi være noget for hinanden? Måske findes guldet her, hvis du virkelig ønsker dig et parforhold. Måske kan manden med cykelhjelm faktisk gemme på nogle meget store kvaliteter. Jeg har set det ske i virkeligheden.

Det er værd at vente på ham, der får det bedste frem i dig!

Dating plus 40 hvordan gør man det? 

Slipper der en mand igennem dit filter, skal I to videre til level 2, som ofte er den korte date over en kop kaffe eller en gåtur omkring søen. Den stakkels mand har nu meget kort tid til at gøre et godt indtryk på dig. Du skal lytte til din krop, du skal helt ned i maven, mærke om du får den rigtige fornemmelse i hans selskab. Har du lyst til at han skal blive, eller har du selv lyst til at stikke af?

Læs også: Er det forbudt at have sex på første date?

Stil ham en masse gode spørgsmål, som kan få ham til at beskrive sine drømme, længsler og forhold til vigtige personer i hans liv. Kig ham ind i øjnene, for her kan du se ærligheden.

Her er et par forslag til spørgsmål, hvor du kan få afklaring på, hvordan han ser og oplever verden og hvad hans værdier er.

Spørgsmål på den 1. date

Hvordan er din dag gået? Spørger du din date, hvordan hans dag er gået, vil du hurtigt kunne afkode, om manden er negativ eller positiv i sit mind-set. Vær opmærksom når han svarer, så finder du ud af, hvordan han normalt betragter verden. Er glasset halvtomt eller halvt fyldt.

Hvad bruger du helst din fritid på? De færreste af os ønsker en arbejds-narkoman og derfor er dette vigtigt at få afklaret. Vil han bruge sit liv på dig eller sit job, hvordan vil han prioritere. Elsker han sig selv højt nok til, at han vælger at dyrke sig selv.

Hvad siger dine venner om dig? Her får du afklaret, om han ses med venner, eller om han sidder derhjemme og venter på en person, som skal redde ham ud af ensomheden.

Læs også: Sådan fortæller du din gode kærlighedshistorie

Hvor ofte ser du din familie? Ved at stille dette spørgsmål, kan du komme omkring dilemmaer i hans familie, hvis han vil fortælle. Du kan også hurtigt finde ud af, om han kommer ud af en familie med ærlighed, respekt for hinanden og hvor han har oplevet ægte kærlighed.

Hvor vil du gerne hen på din næste ferie? Dette er et rart og hyggeligt emne, hvor I kan tale om gode oplevelser og du kan spore dig ind på ham, om I har noget tilfælles på dette punkt. Er han til cykelløb op igennem de 13 hårnåle-sving til Alpe d’Huez eller ligger han helst fladt med en bog ved poolen.

Min date på Tinder – dating plus 40

Jeg møder en mand, som er 5 år ældre end jeg og har to voksne drenge. Vores første møde er Tinder – af alle steder. Jeg kigger på hans billeder og tænker øjeblikkeligt, wow en dejlig og naturlig mand. Hans øjne smiler til mig, så han får et tryk på hjerteknappen eller et superlike. Han vil kunne se, at jeg kan lide ham. Straks får jeg et match.

Der går nogle dage, så skriver han til mig, om jeg har lyst til at skrive lidt med ham. Vi skriver sammen en uge, hvor jeg lytter og fortæller. Det er en god dialog, som giver en god mavefornemmelse. Han er fraskilt 4 år tidligere, hun skred og fandt sammen med en anden mand. Han blev vred og ked af det. Derefter har der været et rebound forhold på tre år “vi havde begge brug for noget”, som han siger. Han er altså single og fri af alle forpligtelser.

Efter en uge inviterer han mig ud, han synes vi har kendt hinanden en evighed, som han siger. Vi har den hyggeligste gåtur og der er en fantastisk kemi, grin og nærvær. Jeg tænker over, hvad jeg har skrevet på min ønskeseddel om ægte kærlighed og mærker den gode mavefornemmelse.

Fordi:

 1. Han har egne venner og mange af dem
 2. Han elsker lokalsamfundet og deltager aktivt
 3. Han er ikke bundet til sin by og siger direkte, at under de rette omstændigheder, vil han sælge huset og er klar til at flytte
 4. Han kan lide sit eget selskab, men giver udtryk for, at han savner en at føre dybe samtaler med, ligge i ske med og være noget for
 5. Han er 100 % ærlig og monogam, vil aldrig gøre noget ondt ved et andet menneske
 6. Han har en stor familie og et godt forhold til dem alle
 7. Han er fyldt med glæde og selvironi
 8. Han har egne interesser
 9. Han elsker at lave mad!
 10. Han elsker at fornemme, at hans gæster synes, de får noget lidt ud over det sædvanlige, siger han.
 11. Han går op i sine sønners interesser, de tre er fortrolige og tætte
 12. Han virker ikke skræmt af min situation som enlig mor, men han giver derimod udtryk for stor fleksibilitet
 13. Han er en stor gentleman, da vi mødes. Han er nærværende, talende, grinende, hyggelig og utrolig sød og lyttende

Bagefter skriver han, at han var meget begejstret for mit charmerende selskab og gerne vil ses snart igen.

En mand, der kan gøre en kvinde glad, er en glad mand!

At være kvinden

Det er bevist, at jeg lader ham tage første træk på Tinder. Vi har et match og jeg venter på, at han skriver til mig. Jeg venter også på, at han inviterer mig ud. Da jeg har accepteret, giver han mig lov til at vælge tid og sted, han er selv meget fleksibel. Da vi mødes, spørger han, om vi skal sætte os eller gå en tur i det gode vejr. Jeg vælger det sidste og vi går en times tid i det fine solskin.

Han er hele tiden galant og lader mig gå først, der hvor stien bliver smallere. Han spørger mig, hvad jeg ønsker at drikke, han bestiller og betaler. Han spørger mig, hvor jeg ønsker at sidde. Da jeg skal hjem, følger han mig til bilen og giver mig et stort knus. Han klemmer mig blidt. Han siger til mig, at han har fået et godt råd om, at han skal vente lidt med at skrive efter første date for ikke at virke for desperat. Det kan han ikke, så han siger med det samme, at han kan lide alt, hvad han har set og hørt og han håber, vi kan mødes igen. Jeg smiler og siger, at man ikke altid behøver følge normerne.

Da jeg kommer hjem, ligger der en besked, at han var meget begejstret for mit charmerende selskab og håber, vi kan ses igen snart. Han sender et kindkys med. Jeg svarer ham, at det vil jeg meget gerne.

Dag 2:

Ingen beskeder. Jeg tjekker flere gange. Jeg bliver en smule nervøs for, om min besked var for kort, eller om han har fortrudt. Min nysgerrighed er vakt. Spillet er igang.

Dag 3:

Han skriver og inviterer mig på en date på stranden. Han vil tage morgenmad med og vil høre, om jeg bruger mælk i kaffen og om der er noget, jeg ikke kan lide på mine rundstykker. Vi har den hyggeligste date under bagsmækken på hans stationcar. Det regner og vi sidder i ly for regnen, imens vi sludrer om vores fortid og fremtid. Det er så hyggeligt, så ægte og så autentisk. Intet er opstillet og jeg føler mig så godt tilpas i hans selskab…

Integritet og grænsesætning i parforholdet
I det sunde parforhold spiller integritet en vigtig rolle – måske den …
Stol på din intuition i kærlighed
Intuition er en evne, vi alle besidder, men som vi ikke alle …

Leave a Reply