Er du i tvivl om, hvad ægte kærlighed er for en størrelse. Kan det tænkes, at du mangler et forbillede for ægte kærlighed i dit eget liv og at du derfor er i tvivl om, hvordan man giver og modtager i kærlige relationer. Jeg har selv været forvirret i kærligheden og truffet dårlige beslutninger for mig selv, fordi jeg ikke vidste, hvad den ægte kærlighed skulle rumme. Den vigtigste læring er, at ægte kærlighed ikke gør ondt. 

Hvis du har oplevet de helt store op- og nedture, så går du måske med en indre tro på, at du ikke mestrer kærligheden og aldrig vil møde en god mand. Måske er det blot, fordi du ikke genkender den ægte kærlighed og har brug for at lære, hvad den rummer. Genkend den ægte kærlighed: 

 1. Du kæmper ikke en daglig kamp, men mærker indre ro og glæde.
 2. Du bytter dig ikke til noget, eller kræver noget til gengæld for noget andet. 
 3. Der bliver ikke forventet, at du er noget, du ikke er. 
 4. Du mærker kærligheden, uden at du skal gøre noget for den. 
 5. Det handler ikke kun om sex. 
 6. Du bliver ikke skuffet konstant, men bliver ofte glædeligt overrasket. 
 7. Du bliver værdsat, for den du er.
 8. Du bliver hørt og set og er med i beslutninger. 
 9. Du kan være autentisk og lægger ikke bånd på dig selv.  

Artikel: Ham du ikke må forelske dig i

Et godt parforhold med tryghed og nærvær

For at opnå et godt parforhold med ægte kærlighed kræver det åbenhed. Du skal være villig til at åbne dig overfor din partner og være parat til din partners feedback til dig. I et godt parforhold er du villig til at høre din partners mening uden at gå i defensiven. Selvom du ikke er enige i alt, skal du få din partner til at føle sig set og lyttet til. Denne anerkendelse er vigtig, for at I knytter jer til hinanden. Hvis du lukker af for åben dialog og ikke lytter til din partners behov og meninger, vil du skubbe ham væk fra dig. 

Et godt parforhold med respekt for grænser

I et godt parforhold trives I begge med livlig og åben dialog, hvor I tør vise jeres sårbare sider til hinanden. Du behøver ikke deltage i alt, hvad din partner elsker at lave, men du bør være åben for nye oplevelser sammen med ham. Du bør samtidig se din partner som adskilt fra dig selv. I et godt parforhold er I to individer, som respekterer hinanden og slipper rollespillet og magt dynamikken. I respekterer hinandens grænser. Du fortæller derfor ikke din partner, hvad han skal have på, hvordan han skal se ud eller hvordan han skal opføre sig. Har han brug for det, skal han kunne henvende sig til dig for gode råd og du skal respektere, hvis han ikke følger dine råd.   

Artikel: Går han fra sin kone og bliver min? 

Hvordan tiltrækker du en god mand?

Ham, vi kalder en god mand, ham skal du have fingre i. Du skal tænke på, at den gode mand, er ham, du gerne vil bevare i dit liv, selvom jeres forhold måske afsluttes. En god mand er en kærlig mand, som er ærlig og sød ved dig. Ham kan du tale med bagefter, selvom følelserne er forsvundet. Det er den gode mand, du skal arbejde på at finde for at skabe et forhold med ægte kærlighed. Resten af mændene skal du sortere fra. Du skal være konkret i dit valg, du skal aktivt vælge fra og vælge til. Du må aldrig mere lade dig nøjes med.

Ægte kærlighed kræver kærlige handlinger

Vi bruger oceaner af tid på at bekymre os om, hvad vores partner føler for os, eller hvordan vores forhold ser ud udefra. Det er naturligvis rart at blive elsket af et andet menneske, men du kan kun mærke og kontrollere dine egne kærlige følelser indeni og ikke det andet menneskes følelser. Der skal forbindelse til følelserne i os og vi skal handle kærligt, hvis ikke forholdet skal bygges på en romantisk fantasihistorie. 

Det starter med, at du skal acceptere, at du ikke kan styre slagets gang. Du har ingen kontrol over forholdet og kan ikke styre retningen. Men du står for halvdelen af dynamikken i forholdet og du kan tage kontrol over dine egne handlinger. Du kan fravælge en styrende adfærd, som ødelægger jeres intimitet og i stedet vælge den kærlige adfærd, hvor du udtrykker følelser af kærlighed, hengivenhed, respekt og medfølelse. 

Hengivenhed er en stor del af, hvordan du udtrykker ægte kærlighed. Når du slipper din hengivenhed og afskærer dig fra dine kærlige følelser, så svækker du gnisten i dig selv. Når gnisten går ud, bliver alt til rutiner og du bliver fjern og utilfreds med dit parforhold. Med hengivenhed holder du kærligheden i live, du holder kontakten til den del af dig selv, som ønsker fysisk nærvær og er åben for at give og modtage ægte kærlighed. 

Tag selv ansvar for at møde den gode mand

Begynd med at lave en liste over de vigtigste personlige kvaliteter og værdier, du vægter hos en god mand.  Du kan måske være tilbøjelig til at skule mod, hvad dine forældre ville vælge, men her handler det om dig. Min mor elsker den festlige type, han må absolut ikke være kedelige til familiefesten. Min far ønsker en svigersøn, som kan forsørge mig. Du søger en god mand til dig og det er derfor kun dig, der kan lave denne liste.  

Jeg ønsker selv en mand, som ikke bruger al sin tid på et kontor og bagefter bag sin computerskærm og han behøver absolut ikke være en festabe. Der er intet materialistisk i mig, jeg kan bo på en sten, hvis blot jeg kan rejse lidt ud i verden. Ham jeg søger, skal have lyst til eventyr sammen med mig. Derfor skal mine forældres ønsker ikke dominere min liste. En god mand for mig er god mod dyr, har egne venner, er aktiv og glad for sit liv, er sund og god ved sig selv, er ambitiøs med sit liv, er familiemand, åben og ærlig og hviler godt i sig selv. Har du et ufravigeligt krav om, at manden skal være humoristisk, så skal dette krav stå på listen. Start med at notere alle dine krav på et papir og streg så de 10-12 vigtigste under.

Artikel: Læs også om tegn på narcissisme

Dine krav til ægte kærlighed

Der er mange flere ord, som vi alle ønsker os, men listen skal rumme dine ufravigelige krav til en god mand. Hvem vil for eksempel ikke have romantik, økonomisk uafhængighed, skønhed og hed sex. Men dette er ikke de personlige kvaliteter og værdier, du skal have for øje som det første. Det er nemt at gå på bar, finde en økonomisk uafhængig fyr, som giver dig et dejligt knald en enkelt aften. Men det er netop dette, du ikke ønsker. Du søger den ægte kærlighed, hvor alt kan lade sig gøre. Er du på et dating site, skal du derfor læse hans tekst godt igennem og ikke lade dig forblænde af hans fotos. Er der tegn på, at han søger ægte kærlighed, det kan du ret hurtigt gennemskue i hans beskrivelse.  

Et forhold med ægte kærlighed

Når du elsker et andet mennesker og oplever den ægte kærlighed, så er livet let og dejligt og alt kan lade sig gøre, for ægte kærlighed gør ikke ondt. Her er altid plads til dig og plads til ham både hver for sig og sammen. Tegn på at du er i et forhold, som bygger på ægte kærlighed:

 • I forpligter jer til hinanden
 • I er to lige mennesker
 • Du synger, nynner eller fløjter ofte
 • Du griner en del
 • Du mærker frihed, varme og glæde
 • Når du giver, så får du tilbage
 • I har tillid til hinanden
 • Du er den bedste udgave af dig selv
 • I accepterer og respekterer hinanden
 • I er ærlige overfor hinanden 

Der findes kyniske mennesker, der ikke tror på ægte kærlighed, men vi er mange, der tror på den ægte kærlighed og søger vores soulmate. For at opnå ægte kærlighed skal du tro på, at den findes til dig og at du en dag vil blive mødt som et helt menneske med det, du kommer med og at du bliver elsket, præcis som den du er. Læs artiklen om at gennemskue de rigtige kærlighedstegn , som du kan have i baghånden. Artiklen kan hjælpe din mavefornemmelse på rette kurs, hvis du ligesom jeg er et menneske, som bruger hovedet i din søgen efter kærlighed.

Integritet og grænsesætning i parforholdet
I det sunde parforhold spiller integritet en vigtig rolle – måske den …
Stol på din intuition i kærlighed
Intuition er en evne, vi alle besidder, men som vi ikke alle …

Kh Sofie

Leave a Reply